Tytti, 30: Ikimuistoisin hetki oli se, kun mieheni piteli lastamme ensimmäistä kertaa

28.12.2013 15:15 - Rea Tallgren

Tytti ja hänen Roman-miehensä pitävät huolen siitä, että heille järjestyy kuukausittain kahdenkeskistä laatuaikaa.

Perhe: Tytti, 30, mies Roman, 28 ja poika Marlon Maximillian, 4kk

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Olen ollut äiti vasta niin pienen hetken, että ihanimmat asiat ovat varmasti vielä edessäpäin. Ihaninta tähän mennessä on ollut seurata kun vauva oppii uusia asioita ja se että saa olla pienelle ihmisen alulle se maailman tärkein henkilö.

2. Entä mikä raskainta?

Pelkäsin etukäteen vauva-arjen raskautta ja kuuntelin kauhulla tarinoita koliikkivauvoista ja siitä kuinka parisuhteet kariutuvat ja äidit muuttuvat käveleviksi zombieiksi. Mutta todellisuus on onneksi ollut aivan päinvastainen! Marlon on ollut tyytyväinen vauva ja tämä on ollut varmasti elämäni onnellisinta aikaa, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Vähän aikaa sitten Marlon keksi, että valvominen öisin on paljon, paljon hauskempaa ja suostui nukahtamaan vasta kolmen, neljän aikaan yöllä. Se tuntui hetkellisesti rankalta, mutta onneksi keksimme kapaloinnin.. Sillä saatiin taas poika nukahtamaan ihmisten aikaan!

3. Ikämuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisimpana mieleen on jäänyt hetki kun mies tuli ensimmäistä kertaa (synnytyksen jälkeen) meitä katsomaan ja piteli vauvaa sylissään niin ihanasti ja hellästi.. Aurinko paistoi sisään huoneeseen ja ensimmäistä kertaa tuntui että olimme ihan oikea perhe. Olin silloin superonnellinen!

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Haluan opettaa Marlonille elämän kunnioittamista ja arvostamista. Se tarkoittaa elämää kaikissa muodoissaan, eli niin ihmisiä, eläimiä kuin luontoakin. Toivon, että hän oppii arvostamaan ja rakastamaan myös itseään.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Olen heti alusta saakka vaalinut omaa aikaani, sekä mieheni ja minun yhteistä aikaa. Mielestäni se on erittäin tärkeää meidän hyvinvointimme kannalta sekä yksilöinä, että pariskuntana ja tätä kautta sillä on vaikutus myös suoraan lapseen. Niin kuin mieheni tapaa osuvasti sanoa: "happy wife - happy life". Pari kertaa kuukaudessa viemme lapsen mummolaan ja käymme ulkona syömässä, elokuvissa tai menemme kotiin saunomaan ja viettämään laatuaikaa. Aloitin vähän aikaa sitten taas liikuntaharrastukseni, eli kahdesti viikossa poika on hoidossa kun käymme yhdessä salilla ja pariin otteeseen vuorottelemme. Mies jää myös mielellään pojan kanssa kotiin jos haluan mennä tapaamaan kavereitani tai vaikka yksin ostoksille.. Olemme todella onnekkaita, että meillä on moinen turvaverkko ympärillämme.

Lue kaikki Äiti kertoo -juttusarjan jutut tästä!

Kilpailut

Uusimmat