Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä
Mehukas appelsiini-sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.
3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.
4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Kilpailut
Uusimmat
Korvaako vakuutus, jos astianpesukone aiheuttaa vesivahingon ammattilaisen asennusvirheen takia?
Whatsappin ilme uudistuu
Tammikuun paukkupakkaset tulivat maksaneeksi miljoonia - ennätysmäärä vahinkoilmoituksia
Espanjan suosituille turistisaarille alkoholin myyntikielto
Useat huolissaan taloyhtiönsä kunnosta - erityisesti yhden vuosikymmenen talojen remontteja lykätään
Näytä lisää