Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Turkkilaiset karamellit
Turkish delight
1,5 dl ruusuvettä
6 dl sokeria
1,5 dl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 dl hunajaa
30 g gelatiinia jauheena
Päälle:
Maizena-jauhoa
tomusokeria
1. Sekoita ruusuvedestä puolet sokerin kanssa, toinen puoli Maizenan kanssa. Lisää hunaja ja sekoita seokset yhteen. Keitä 8 - 10 minuuttia hämmennellen.
2. Lisää kattilaan gelatiini. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros Meizenaa. Kaada keitetty seos paperin päälle. Sirottele Maizenaa vielä seoksen pinnalle. Anna jäähtyä.
3. Odota, että massa jäähtyy ja hyytyy. Leikkaa kuutioiksi. Pyöritä kuutiot Maizena-tomusokeriseoksessa ennen tarjoilua.
Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta. 35 e, Cozy Publishing
Kilpailut
Uusimmat
Miksi Windows95man toi lavalle valtavan farkkumunan? Avaa nyt idean omaperäistä taustaa
Suomalaisen moottoriurheilulegendan elämästä tv-sarja - suurtuotantoa kuvattiin ympäri Eurooppaa
Naiset tekevät miehiä enemmän etätöitä
Sähkön siirtomaksussa kymmenien eurojen eroja yhtiöiden välillä - katso, missä hinta on kalleinta
Maraboun suklaalevyjä vedetään pois myynnistä
Näytä lisää