Muokkaa kotisi iloisemmaksi – 6 hyvää tekevää vinkkiä

08.02.2015 13:15 - Linda Arponen

Kotiin voi saada iloa ja eloa pienten mukavien muutosten avulla.

Tunnetko olosi alakuloiseksi astuessasi sisään kotiovestasi? Älä anna kotisi masentaa sinua, vaan kohota mielialaasi esimerkiksi seuraavien ohjeiden avulla:

Lisää keltaista

Ihmiset tuntevat olonsa iloisemmaksi keltaisen värin lähellä, sillä se on pirteä sävy, joka edistää luovuutta. Jos et kuitenkaan halua maalata kaikkia seiniä keltaisiksi, lisää keltaista ripotellen sinne tänne: hanki vaikkapa keltaisia kukkia ja sitruunoita.

Tee hienosäätöä

Kyllästyttääkö sinua kotisi ulkonäkö? Voit päivittää ulkomuotoa esimerkiksi muuttamalla vaihteeksi huonekalujen paikkoja. Muutosten ei tarvitse olla edes kovin suuria, että tulet iloisemmaksi.

Järjestele

Ei ole mikään yllätys, että sotku painaa mielialaa alemmaksi. Järjestele siis tavaroitasi siistimpään kuosiin ja käytä mielikuvitustasi. Pystytkö esimerkiksi käyttämään vanhoja tarpeettomaksi ajattelemiasi asioita jollakin uudella tavalla?

Ripusta seinille iloista taidetta

Laita seinille sellaisia asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi. Kyseessä voi olla jokin juliste, siskontyttösi sinulle piirtämä kuva, vanhempiesi hääkuva tai postikortteja matkoiltasi. Päivät on aina mukava aloittaa ja päättää katselemalla kuvia, jotka kohottavat mielialaasi.

Päästä valo sisään

Huono valaistus lisää alakuloisuutta, sillä valo ei vain vaikuta siihen miltä kotonasi näyttää, vaan myös siihen miltä siellä tuntuu. Avaa siis verhot ja anna valon tulla.

Lisää ripaus luontoa

Mahdollisesti helpoin tapa lisätä iloa kotiin on ostaa sinne kauniita kasveja ja kukkia. Jopa tutkimukset todistavat, että luonnolla on positiivisia vaikutuksia henkiseen terveyteemme.

Lue myös: Perheen yhteinen taideteos sopii vaikka lahjaksi isovanhemmille - katso ohjeet suloiseen tauluun

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat