Jenna, 20: "On raskasta, kun ihmiset katsovat arvostellen nuorta äitiä"

13.09.2015 11:15 - Rea Tallgren

Äiti kertoo -sarjassa naiset kuvailevat omin sanoin elämäänsä äitinä. Jennan mukaan hänet on luotu äidiksi.

Perheeseen kuuluvat Jenna, 20, Jarkko, 23, ja Scarlett, 4kk.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Se kun näen, miten lapseni kehittyy päivä päivältä ja erityisesti se, kun aamulla herään ja kuuntelen pienokaisen jokeltelua ja kurkkaan pinnasänkyyn ja saan samalla leveän hymyn ja kimakan äännähdyksen. Se saa sydämeni sulamaan, joka kerta.

2. Entä raskainta?

Se on ajoittain raskasta, kun joudun aikatauluttamaan päiväni lapsen ympärille. Samalla se on myös omalla tavallaan todella ihanaa. Raskasta on myös ihmisten katseet, "voi miten nuori äiti, osaako hän hoitaa edes pientä" se saa vereni kiehumaan! Tarkoittaako nuorena lapsen saaminen, että olen automaattisesti huono äiti? Minut on tehty äidiksi ja olen iloisen tytön ylpeä äiti, vaikka raskasta se välillä olisikin.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Kun Scarlett syntyi, itkin ja huomasin kyynelten lomassa kuinka mieheni itki. Kysyin, että itketkö sinä? Hän vastasi ‘'Kyllä, hän on niin kaunis". Harvoin olen nähnyt mieheni itkevän ja tämä sai minut vielä enemmän tunteelliseksi.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Itsensä ja muiden kunnioittamista. Olemaan aina kohtelias ja ystävällinen, vaikka se olisikin vaikeaa.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Silloin kun maltan, yritän tehdä omia juttujani. Omasta ajastani saan kiittää omiani sekä mieheni vanhempia. He ovat kullanarvoisia!


Lue aikaisemmat Äiti kertoo -artikkelit tästä. Jos haluat itse mukaan juttusarjaan, ota yhteyttä rea.haverinen@voice.fi ja otsikoi mailisi "Äiti kertoo". 

Kilpailut

Uusimmat