Kuva: Fotolia

3 ruokaa, joita ei koskaan kannata lämmittää uudelleen mikrossa

23.02.2016 07:15 - Reija Saarinen

Mikroon ei kannata laittaa ainakaan edelliseltä päivältä jäänyttä pastaa.

Mikro on kätevä keksintö ja helpottaa arkea monella tapaa. Ikävä kyllä ihan kaikkea ei sinnekään kannata laittaa, ainakaan jos haluaa olla varma ruoan mausta. Mitä ruokia ei siis kannata lämmittää uudelleen mikrossa?

Pizza

Pizza maistuu monille, mutta ikävä kyllä toisena päivänä sitä ei kannata lämmittää mikrossa. Jos haluaa seuraavan päivän pizzaelämyksestä mahdollisimman maukkaan, kannattaa pizza lämmittää uudelleen uunin lämmössä, noin 200 asteessa.

Pasta

Pasta (ilman kastiketta) kannattaa lämmittää uudelleen kiehuvassa vedessä. Aseta siis pasta annos kiehuvan veteen 30-45 sekuntiksi. Näin maku pysyy hyvänä. Jos taas pastassa on mukana kermakastike, kannattaa se lämmittää kattilassa miedolla lämmöllä. Sekaan kannattaa heittää hieman öljyä ja sen lisäksi kannattaa sekoitella seosta säännöllisesti.

Ranskanperunat

Ranskanperunoiden uudelleenlämmittäminen on yleensä kamalaa, sillä niiden rakenne ja maku muuttuu. Parhaan tuloksen saa kuitenkin niin, että paistaa niitä pienessä rasvamäärässä hetken aikaa. Tämän jälkeen ylimääräinen rasva poistetaan asettamalla ranskalaiset talouspaperin päälle.

Lue myös: Tutkimus paljasti 10 addiktoivinta ruokaa - näyttääkö tutulta?

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat