Asiantuntijat neuvovat: helppo konsti, jolla saat lapsen auttamaan kotitöissä

02.05.2014 15:45 - Rea Tallgren

Monessa perheessä painitaan sen kanssa, miten lapset saisi osallistumaan esimerkiksi kotitöihin enemmän. Nyt tutkijat ovat selvittäneet tavan, jolla se onnistuu helpommin.

Child Development -julkaisussa tällä viikolla päivänvalon nähneen tutkimuksen mukaan lapset auttavat vanhempiaan ja muita lapsia 20 prosenttia todennäköisemmin, jos osaa tarvittavat taikasanat.

Tutkijoiden mukaan temppu on helppo. Sen sijaan, että lasta pyytäisi "auttamaan", on häneltä kysyttävä, haluaisiko hän olla "apuri". Kun lapsen toiminnalle antaa nimen - ja tekee siitä positiivisen kuuloisen - on paljon todennäköisempää, että lapsi innostuu.

Tutkijoiden mukaan sama periaate toimii myös aikuisiin. Kun aikuisilta kysyttiin, kuinka tärkeää heille on äänestää, eivät tulokset olleet hääppöisiä. Mutta kun kysymys muutettiin muotoon "kuinka tärkeää sinulle on olla äänestäjä", olivat tulokset heti korkeammat.

Aiemmin uutisoimme 12 keinosta, joiden avulla lapsestaan saa kasvatettua kohteliaan ja onnellisen. Tuon artikkelin voit lukea tästä.

Lähde: NPR

Kilpailut

Uusimmat