Anna, 31: "Maailmassa on kolme pientä ihmistä, joille olen kaikista tärkein"

14.04.2015 15:15 - Rea Tallgren

Äiti kertoo -sarjassa äidit kertovat elämästään omin sanoin. Tällä kertaa puheenvuoron saa Anna, joka on kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti.

Perheeseen kuuluvat Anna-äiti 31, Heikki-isi 32, Laila 4, Wäinö 2,5 ja Heili 9 kk.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Se kun tietää, että maailmassa on kolme pientä ihmistä, joille olen ihan oikeasti yksi maailman tärkeimmistä. Siitä jos mistä voin olla varma, että nämä kolme tyyppiä rakastaa pyytteetömästi ja täydestä sydämestään, eivätkä epäröi näyttää sitä päivittäin. Ja vaikka aamuisin väsyttää, on silti kiva herätä siihen että kaksi taaperoa kömpii sänkyyn viereen hiukset pörrössä, ja hymyssä suin. Silloin on mahdotonta itse herätä kiukkuisena.

2. Entä mikä raskainta?

Väsymys varmastikin. Harvassa ovat ne yöt, kun viimeisen neljän vuoden aikana olisin kokonaisen seitsemän tunnin pätkän nukkunut. Toisaalta siihen väsymykseenkin olen jo hieman turtunut. Enää se ei tunnu niin ylitsepääsemättömän raskaalta kun vaikkapa esikoisen vauva-aikana.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Lasten syntymänhetket. Omalla kohdallani jokaiseen synnytystapahtumaan on sisältynyt asteen verran enemmän jännitystä kun "normaalisti". Joko minä tai vauva on kokenut vähän kovia, mutta onneksi aina on selvitty vaan säikähdyksellä ja kaikki voivat hyvin nyt.

Yksi merkittävä hetki on myös jäänyt mieleen, kun Wäinö lähti 1-vuoden iässä kävelemään ja perheemme erityisneito Laila (silloin 2,5 vuotta) otti jalat alleen pikkuveljen kanssa samaan aikaan. Sisarusten merkitys Lailan elämässä on ollut todella suuri, ja tuota kolmen tyypin tiimiä on tosi kiva seurailla päivittäin, kun kasvavat ja kehittyvät.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Suvaitsevaisuus. Toisten ihmisten arvostaminen sekä erilaisuuden hyväksyminen.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Otan tasaisin väliajoin sitä omaa aikaa. Käyn kerran viikossa laulutunnilla, sekä vaatelainaamossa penkomassa ihanuuksia itselleni lainaan. Noin kerran kuukaudessa menemme Heikin kanssa yhdessä ulos ja vaalimme parisuhdetta. Se on supertärkeää ja voimaannuttavaa.

Lue aiemmat Äiti kertoo -jutut tästä.

Haluatko mukaan juttusarjaan? Lähetä mailia osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi otsikolla Äiti kertoo.

Kilpailut

Uusimmat