Elina, 32: Vauva toi mukanaan uskomattoman onnen

25.09.2012 09:15 - Heli Thoren

Elinalle vauva-arki on ollut elämän parasta aikaa.

Elina, 32, Viestintäkonsultti, Espoo

Perhe: Mies sekä Oskar, 5 kuukautta

1. Rakastuitko vauvaan ensisilmäyksellä?

Oi, tietenkin - hän on maailman suloisin vauva! Oman lapsen ensikohtaaminen on ehdottomasti elämäni suurin ja ihmeellisin asia. Sitä pyyteetöntä rakkaudentunnetta ei voi sanoin kuvata.

2. Miltä äitinä olo tuntuu?

Äitinä olo on mahtavaa. En ole koskaan ollut näin onnellinen. Lapsi tuo elämään niin paljon iloa ja valoa. En voisi kuvitellakaan elämää ilman poikaani. Parasta on nähdä oman lapsen oppivan uusia taitoja, kasvavan ja kehittyvän joka päivä. On ihanaa herätä aamulla vauvan hymyyn tai kuulla hänen nauravan. Toisaalta äitiyteen liittyy myös paljon vastuuta, huolia ja murheita.

 3. Mikä vauva-arjessa on raskainta?

Imettäminen noin kahden tunnin välein yötä päivää on ollut raskasta. Onneksi mieheni on ollut tukena ja auttanut kaikessa muussa vauvanhoidossa. Myös isovanhemmat ovat tarjoutuneet hoitoavuksi. On helpottavaa tietää, että apuja on saatavilla, jos niitä tarvitsee.

Myös elämän yhtäkkinen ennalta-arvaamattomuus on tuonut päiviin lisämausteensa. Lapsentahtiseen arkeen ei tiukat aikataulut tai suunnitelmat sovi. Nyt vauvan ollessa neljä kuukautta vanha on moni asia jo helpottanut, rytmit ja runiinit ovat löytyneet. Myös öisin vauva nukkuu jo hieman pidempiä pätkiä, joten raskain vaihe taitaa olla takanapäin. 

 4. Miten käytät omaa aikaasi uudessa arjessa?

Tällä hetkellä oma aika merkitsee minulle aikaa perheen kanssa. En pysty erittelemään näitä kahta. Monia asioita voi tehdä yhdessä vauvan kanssa, kuten käydä ostoksilla, tavata ystäviä lounaalla tai mennä vauvajumppaan. Lapsen kanssa ei voi koskaan olla liikaa, mutta toki jokainen tarvitsee myös omia harrastuksia.

Parin ensimmäisen kuukauden aikana maltoin irtautua vauvasta vain pari kertaa, jolloin kävin kampaajalla tai kasvohoidossa. Nyt ehdin jo muutaman kerran viikossa kuntosalille treenaamaan. Ajattelen, että itsestään ja terveydestään pitää huolehtia - se on tärkeää niin oman kuin vauvankin hyvinvoinnin kannalta.  

5. Onko valvominen tuntunut raskaalta?

Poikani ei ole suoranaisesti valvottanut koskaan, vaan yöt ovat sujuneet rauhallisissa merkeissä. Ainoastaan tunnin-parin välein imettäminen on vienyt voimia. Toisaalta pieni väsymys kuuluu asiaan eikä se haittaa. Vauvasta huolehtiminen on kuitenkin vain ohikiitävä hetki elämässä, joten tästäkin kannattaa nauttia ennen kuin se on jo ohi!

Kilpailut

Uusimmat