Kuva: Fotolia

Ennusta lapsesi ensimmäinen sana - tiede kertoo, miten

03.01.2017 17:45 - Emma Ylistalo

Jos haluat lapsesi oppivan tietyn sanan, tärkeintä on, että hän näkee kyseistä asiaa paljon.

Haluatko kenties lapsesi ensimmäisen sanan olevan "äiti"? Tiede on nyt selvittänyt, miten lapsi oppii ensimmäisen sanansa.

Indianan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan lapsen ensimmäiset sanat ovat todennäköisemmin sidoksissa siihen, mitä lapsi näkee kuin sanoihin, joita hän kuulee. Näin ollen äidin näkeminen usein on tärkeämpää kuin sanan "äiti" hokeminen, jos sen haluaa olevan lapsensa ensimmäinen sana. 

Tämä johtuu siitä, miten lapsen kieli kehittyy. Visuaalinen muisti on tärkeä lapsille, jotka opettelevat yhdistämään sanoja esineisiin. Tämä tarkoittaa, että jos lapsi näkee esimerkiksi tuttipullon uudestaan ja uudestaan, he oppivat tunnistamaan sen ja lopulta yhdistävät siihen sanan. 

Testatakseen tätä tutkijat kiinnittivät hihnalla vauvojen päähän pienen kameran huomatakseen, miltä maailma näyttää heidän näkövinkkelistään. Tästä tutkijat huomasivat, että lapset näkevät paljon vähemmän kuin vanhemmat kuvittelevat ja nimeävät helpommin ihmisiä ja asioita, joita he näkevät paljon heidän näkökentässään. 

Lähde: Purewow

Lue myös: Oletko ostamassa lapsellesi talvivaatteita? 3 tärkeää muistisääntöä

Kilpailut

Uusimmat