Haluatko säästää rahaa ja hermoja häissäsi? 7 asiaa, joita et välttämättä tarvitse juhlapäivänä

21.01.2015 19:45 - Eeva Rajala

Raha-asiat ovat usein pinnalla, kun pariskunnat suunnittelevat häitään. On kuitenkin asioita, joissa voi säästää pitkän pennin.

Häitä suunnittelevat listaavat yleensä tarvittavien asioiden listalle muun muassa kukat, puvun ja tarjolle tulevan ruoan. Vaikka olet menossa naimisiin, se ei tarkoita sitä, että stressiä pitäisi koota runsaasti, eikä se tarkoita myöskään sitä, että rahaa pitäisi mennä aivan hervottomia summia.

Women's Health -lehti kysyi naimisiin menneiltä naisilta, mitä ilman he olisivat muutenkin nauttineet hääpäivästään ilman turhaa rahan- tai hermojen menetystä.

Kukat

Monet suunnittelevat, millaisia kukkalaitteita ja istutuksia juhlapaikkaan sopisi. Kukkiin voi mennä runsaastikin rahaa. Häät onnistuvat hyvin myös ilman kukkia, sillä harva muistaa kukkien ulkonäköä häiden jälkeen.

Avoin baari

Ajatuksena avoin baari on mukana, mutta häissä on aina muutama ihminen, jotka pyrkivät hyötymään ilmaisesta viinasta liikaa ja ovat lopulta aivan liian humalassa.

Morsiusneitojen puvut

Täysin samanlaisiin pukuihin ei kannata haaskata rahaa. Kannattaa pyytää morsiusneito vain etsimään vähän samanväriset puvut ja antaa heidän itse päättää, minkä tyylisen puvun laittavat häihin päälleen.

Liian laaja vieraslista

Monesti häitä suunnittelevat saavat harmaita hiuksia, kun pitää pohtia, kenet pitää kutsua, missä järjestyksessä ihmiset istuvat ja eihän ketään loukata. Kannattaa pohtia, tarvitaanko häihin niin paljon ihmisiä kuin ensimmäisessä vieraslistahahmotelmassa on. Monesti riittää, että häihin kutsutaan lähisuku ja vain lähimmät ystävät. Kun vieraslistan pitää kurissa, rahaakin kuluu vähemmän ja kukaan ei loukkaannu turhaan.

Samppanja

Samppanjan tilalle häihin voi laittaa tarjolle esimerkiksi kuohuviiniä, mutta sen kanssa pitää myös olla varovaisia. Joskus morsiuspari voi naukkailla samppanjaa tai kuoharia hieman liikaa häissä hermoja rauhoittaakseen, ja loppu on monesti historiaa - hyvin sumeaa historiaa.

Hääkarkit ja muut vieraille annettavat lahjat

Hääkarkkeihin tai muihin vieraille tarkoitettuihin lahjoihin voi mennä yllättävän paljon rahaa, mutta ne voivat myös vetää häihin valmistautuvan morsiamen hermot kireälle. Totuus on kuitenkin se, että vain harva muistaa ottaa hääkarkit mukaansa hääjuhlien jälkeen.

Häät ylipäätään

Lehti kysyi kommenttia 130 naimisiin menneeltä naiselta. Heistä 14 prosenttia sanoi jälkiviisaina, että olisi pitänyt ennemmin karata naimisiin kuin järjestää hääjuhlat. Heidän mielestään häiden kokoa olisi ainakin pitänyt pienentää merkittävästi.

Lue lisää: Mieti kahdesti ennenkuin tilaat hääpukusi verkosta - katso varoittavat kuvat

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat