Kuva: Fotolia

Haluatko tuntea olosi toimeliaaksi? Viisi keinoa auttavat

29.08.2016 15:45 - Pauliina Jokinen

Tuntuuko siltä, että hoidettavanasi on niin paljon asioita, ettet tiedä, mistä aloittaa?

To do -listojen laatiminenkaan ei välttämättä auta, jos toimeen tarttuminen tuntuu ylivoimaiselta. Silloin kannattaa aloittaa pienistä asioista, jotka saat varmasti tehtyä ilman suuria ponnisteluita. Samalla saat onnistumisen tunteen, joka auttaa sinua tarttumaan vaativampiin ja suurempiin ty ötehtäviin.

Aloita ensin näistä:

Maksa laskut

Laskujen maksaminen ei ole se hauskin puuha, mutta olosi helpottuu, kun laskujen maksamisen jälkeen tiedät tasan tarkkaan, paljonko sinulla on rahaa käytettävänäsi.

Ota yhteyttä vanhaan ystävään

Muistatko viestin, jonka sait lukioystävältäsi, mutta unohdit vastata? Meillä kaikilla on viestejä, jotka hautatutuvat arkistoihin ja unohtuvat täysin. Käytä muutama minuutti aikaa vastaamiseen ja olosi helpottuu.

Siivoa pienet rojut pois

Suursiivous vaatii aikaa, mutta pienten tavaroiden paikalleen laittaminen tapahtuu paljon helpommin. Vie likaiset vaatteet likapyykkikoriin, heitä ajelehtivat paperit roskiin ja pyyhi pöytätasot. Avot!

Petaa sänky

...ja asettele koristetyynyt nätisti paikoilleen sen sijaan, että ne pyörisivät lattialla.

Järjestele keittiönkaapit

Ovatko mausteet menneet vanhaksi ja puolityhjä ketsuppipullo lojunut käyttämättömänä jo kuukausia? Heitä turhat tuotteet biojätteen joukkoon ja laita jäljelle jäävät aineet kauniisiin purkkeihin. Muista nimetä purkit, jotta tiedät jatkossa, mitä mistäkin löytyy!

Siivoa puhelimesi

Käyttämättömät sovellukset ja 5000 lomakuvaa vievät valtavan määrän puhelimesi muistia. Siirrä kuvat oikeisiin kansioihin tai ulkoiseen muistiin ja karsi sovelluksia.

Käy suihkussa

Mikään ei piristä oloa yhtä tehokkaasti kuin viileä suihku.

Lähde: PureWow

Lue myös: Haluatko voida hyvin? Seitsemän tapaa auttavat viikossa

Kilpailut

Uusimmat