Puuhaa viikonlopulle: Leivo herkullisia bageleita

05.09.2014 15:30 - Heli Thoren

Laita jauhot pöllyämään ja nauti hyvästä lopputuloksesta klassisesti tuorejuuston kera. Kuin olisit New Yorkissa konsanaan.

Bagelit

noin 15 - 20 bagelia


100 g voita

50 g hiivaa

5 dl vettä

2 tl suolaa

1 tl sokeria

4 dl hiivaleipäjauhoja

7-8 dl vehnäjauhoja


1. Liota hiivapala kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, katso ohjeet paketista. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot. Vaivaa mukaan myös loput jauhot.

2. Sulata voi ja jäähdytä se. Lisää se taikinaan vaivaten. Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Kohota taikinaa kulhossa noin puoli tuntia leivinliinalla peitettynä.

3. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Leikka tangosta noin 20 palaa, jotka pyörität sämpylöiksi. Kohota niitä vielä hetki ennen kypsennystä.

4. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Mitä suurempi kattila, sen helpompaa bageleiden kypsentäminen on. Tee sämpylöiden keskelle reiät. Pudota pari taikinapalaa kerrallaan kiehuvaan veteen. Keitä niitä noin puolen minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle.

5. Paista keitetyt bagelit uunissa 225 asteessa noin vartin verran, kunnes ne saavat kauniin värin pintaan.

6. Nauti bagelit tuorejuuston kera. Jos haluat ateriasta ruokaisamman lisää mukaan salaattia ja kylmäsavulohta siivutettuna.


Haluatko vielä helpon jälkiruoan? Tee ihania keksihamppareita, katso resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat