IL: Supertehokas suomalainen kasvatusmetodi leviää maailmalla - tällainen on "Muksuoppi"

21.07.2015 09:15 - Rea Tallgren

Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin kehittämää kasvatusmetodia hehkutetaan laajasti ja sitä kokeilleet ammattilaiset ja vanhemmat ovat olleet todella vaikuttuneita sen aikaansaamista tuloksista ja nopeudesta. 

Ben Furman on psykiatrian erikoislääkäri, jonka kehittelemää kasvatusmetodia on alettu käyttää jo useissa maissa, kirjoittaa Iltalehti. Kyseinen metodi kantaa nimeä Muksuoppi. Siinä keskitytään sellaisten taitojen opettelemiseen, joissa lapsella olisi vielä parantamisen varaa.

Pääpointti metodissa on kehumisessa. Jos esimerkiksi lapsen on vaikea istua paikallaan, kehutaan häntä siitäkin, jos hän jaksaa istua minuutin tai kaksi. Lasta siis kannustetaan toimimaan, kuten hänen halutaan toimivan sen sijaan, että häntä toruttaisiin huonosta käytöksestä. 

Furmanin metodissa lapsen itsensä kanssa sovitaan, mitä taitoa hän alkaa harjoitella ja hänelle tehdään hyvin selväksi se, miten hän taidosta hyötyy. Jos lapsi on esimerkiksi aggressiivinen, hänelle tehdään selväksi, että mikäli hän oppii leikkimään kiltimmin, leikkivät muut hänen kanssa luultavasti aiempaa enemmän ja mieluummin. Taidolle myös annetaan hauska nimi, taidon oppimista juhlitaan - ja kun se on opittu, lapsi saa opettaa sen myös muille.

Lue tarkemmin Furmanin opeista Iltalehdestä tästä


Lue myös: "En antanut syödä kärpäslätkää" - äitien paljastamat huvittavat syyt, miksi lapset alkavat itkeä

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat