Jäikö joulusta laatikoita yli? Leivo helpolla ohjeella rieskoja
Joulun jämälaatikoista syntyy ihana ja mehevä leipä.
Rieska joululaatikoista
5 dl porkkana-, lanttu tai perunalaatikkoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl voita taikinaan
1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille lastalla tai veitsellä. Noin sentin paksuudelta taikinaa on sopivasti. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
3. Paista rieskaa uunissa 220 asteessa noin puolen tunnin ajan, kunnes rieska on saanut kauniin värin pintaansa. Nauti rieska lämpimänä voin kera.
Kilpailut
Uusimmat
Kuinka hyvin muistat vanhat kotimaiset tv-sarjat? Testaa tietosi kiperässä visassa
Sokeritoukat ovat yleinen riesa - ammattilaisen vinkit niiden karkotukseen
Tauolle jäävä Abreu julkaisee uuden albumin - edellisestä aikaa jo kuusi vuotta
Testasimme kosteuttavia kasvovoiteita - voittajaksi nousi yllätysnimi
Säässä on viikonloppuna talven merkkejä - osassa maata tarvetta talvirenkaille
Näytä lisää