Kuva: Fotolia

Kaikki tekevät virheitä, ota aikaa itsellesi - mitä jokaisen äidin pitäisi muistaa joka päivä

22.04.2016 10:15 - Tiina Svensk

Pienen lapsen äitinä on hyvä muistaa, ettei kukaan ole täydellinen.

Usein pienten lasten äidit laittavat toisten tarpeet omiensa edellä ja yrittävät kaikkensa, jotta perhe voisi hyvin. Silloin voi olla vaarana unohtaa pitää huolta itsestään, ja arjesta voi tulla herkästi suorittamista.

Mind Body Green -sivuston asiantuntija listasi, mitä jokaisen pienokaisen vanhempana olisi hyvä muistaa jokainen päivä:

Hengitä: Hengittäminen on nopein keino lievittää stressiä, sillä se lähettää rauhoittavan viestin hermostollemme. Kun hengität syvään, parasympaattinen hermosto aktivoituu ja antaa kehollesi viestin, että kaikki on hyvin. Ota siis hetki itsellesi, pysähdy ja hengitä.

Harjoita myötätuntoa itseäsi kohtaan: Myötätunto itseään kohtaan on tehokas keino lisätä itsetuntemusta ja omien tunteiden hallintaa. Jos sinun on vaikeaa ajatella, miten voisit harjoittaa myötätuntoasi, aloita yksinkertaisella harjoituksella: puhu itsellesi ja suhtaudu elämäntilanteeseesi kuin olisit parhaan ystäväsi kanssa. Huomaat, että äänensävysi saattaa muuttua nopeastikin.

Muista, että kaikki tekevät virheitä: Kaikki tekevät virheitä ennemmin tai myöhemmin missä tahansa ihmissuhteessa. Myös jokainen vanhempi joutuu kohtaamaan virheen lapsensa kanssa, ja se on täysin hyväksyttävää. Muista myös, että omat virheet tuntuvat usein suuremmilta mitä ne todellisuudessa ovat.

Keskity olemaan läsnä: Jos mietit jatkuvasti, mitä sinun tulisi tehdä seuraavaksi ja kuinka paljon suoritettavaa on vielä jäljellä, et ole enää läsnä nykyhetkessä. Keskity siis tietoisesti siihen, että suoritat yhden tehtävän loppuun kerrallaan ja olet läsnä lapsellesi - kaikki asiat sujuvat kyllä omalla painollaan.

Ota aikaa itsellesi: Oman ajan tärkeyttä korostetaan paljon, eikä turhaan. Joskus pienen lapsen vanhempana voi tuntua itsekkäältä ja turhalta ottaa aikaa itselleen, mutta edes hetki riittää. Silloin saat rentouduttua ja tyhjennettyä ajatuksiasi, jolloin jaksat olla paremmin läsnä myös perheellesi.

Lue myös: Sanna, 36: "Kun minä voin hyvin, perhekin voi hyvin"

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat