Kasvatusekspertti antaa tiukan ohjeen: "Äidit, älkää komennelko isää poikien kuullen"

13.02.2015 17:45 - Rea Tallgren

Noël Janis-Norton on arvostettu kasvatusekspertti, joka kertoo tuoreessa kirjassaan, miten isä-poika -suhteesta saa otettua kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Noël Janis-Norton on arvostettu kasvatusekspertti, jonka neuvoja on ylistänyt muun muassa näyttelijä Helena Bonham-Carter, jonka mukaan gurun neuvot ovat muuttaneet heidän perhe-elämänsä täysin.

Uudessa, Calmer, Easier, Happier Boys -kirjassaan Janis-Norton keskittyy nimenomaan siihen, miten omista poikalapsistaan saa kasvatettua mahdollisimman onnellisia ja rauhallisia. Hänen mukaansa poikien kasvattamisessa isällä pitäisi olla äitiä isompi rooli.

- Ilman vahvaa isähahmoa, joka voi siis olla myös isoisä tai isäpuoli, pojat saattvat kokea vaikeaksi oppia tunteiden näyttämistä rakentavasti sekä käyttämään voimaansa hyvin. Lisäksi isähahmo saa pojalle opetettua helpommin, miten muita tulee kunnioittaa - ja miten kunnioittaa itseään, Janis-Norton kertoo MailOnline-sivustolle.

- Äitien pitää antaa isille tilaa olla isiä ja muodostaa oma suhteensa lapsiin - varsinkin poikiin. Äidit eivät myöskään saa pomottaa tai komennella isiä liikaa lasten nähden. Tuolloin lapset menettävät kunnioituksensa isiään kohtaan, hän sanoo.

Mutta entä jos isät antavat pojille väärää ruokaa, pukevat heidät hassuihin vaatteisiin tai antavat heidän riehua iltaisin, pitäisikö äitien vain katsoa sivusta?

- Kyllä, nimenomaan! Kukaan meistä ei ole täydellinen. Joten isiä on turha arvostella, hän summaa.

Lue myös: Kyynelvaroitus! Miten kaunis perhekuva voikaan kätkeä niin paljon surua

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat