Käytä kangaskassia ja suosi kasvisruokaa - 10 vinkkiä energian säästämiseen

07.08.2015 18:15 - Tiina Svensk

Ekologisuus ei ole lainkaan vaikeaa, kun saa arkeensa avuksi konkreettisia vinkkejä.

Omaa hiilijalanjälkeään voi saada pienemmäksi yksinkertaisin keinoin. Pienet tapamuutokset ja käytännölliset vinkit tekevät energian säästämisestä ja ekologisuudesta vaivatonta.

Elite Daily -sivusto listasi kymmenen konkreettista keinoa vihreämmän arjen avuksi:

1. Lue e-kirjoja ja nettilehtiä: Useista lehdistä on oma versionsa verkossa, ja sen lukeminenkin on vaivatonta: uutiset kulkevat kätevästi älypuhelimessasi tai tabletissasi mukanasi. Usein verkkoversiot kirjoista ja lehdistä ovat myös halvempia kuin kovakantiset teokset.

2. Aseta kierrätysastia roskakorin viereen: Bio- tai pahvijätteiden erittely voi tuntua aikaavievältä, mutta kun eri roska-astiat ovat vierekkäin, ei jätteiden erittely vie lainkaan enemmän aikaasi.

3. Osta kestävä takeaway-kuppi: Pahvisen kahvikupin sijaan voit tilata kahvisi omaan takeaway-kuppiin, joka on kestävää materiaalia. Muutos saattaa tuntua pieneltä, mutta jos tilaat päivittäin kahvin mukaan työmatkallesi, kuvittele kuinka monta kuppia säästät jo kuukauden aikana.

4. Vaihda tulostimen asetukset: Vaihda tulostimesi asetukset niin, että tulostat kaksipuoleisia printtejä. Yksinkertainen vinkki auttaa säästämään paperia.

5. Kiinnitä huomio ruokaostoksiisi: Ovatko ostoksesi pakattu useisiin muovikääreisiin? Suosi tuotteita, jotka on pakattu mahdollisimman yksinkertaisesti. 

6. Käytä kangaskassia: Kun lähdet ruokaostoksille, pakkaa mukaasi kangaskassi ostoksiasi varten.

7. Älä osta pullotettua vettä: Miksi ostaa vettä muovipulloissa, kun saat raikasta vettä suoraan hanasta? Osta itsellesi juomapullo, jonka voit täyttää aina uudelleen ja uudelleen.

8. Pidä kasvisruokapäivä: Kokeile syödä edes yhtenä päivänä viikosta kasvisruokaa. Lihantuotanto vie todella paljon energiaa, ja kasvisruokien valmistaminen saattaa tutustuttaa sinut samalla uusiin makuihin ja resepteihin!

9. Säädä ruutujen kirkkauksia: Tarvitseeko tietokoneesi ruudun todella hohtaa kirkkaimmalla mahdollisella vaihteella? Ruudun himmentäminen säästää laitteen akkua, jolloin sinun tarvitsee ladata sitä harvemmin.

10. Korjaa vaatteesi: Tarvitseeko sinun todella ostaa uusi paita, jos edellisestä irtoaa pari nappia? Kun opettelet korjaamaan pienet viat, säästät samalla huomattavan summan rahaa.


Lue myös: Tuntuuko kierrättäminen vaikealta? Katso kätevät käytännön vinkit

Lähde: Elite Daily 

Kilpailut

Uusimmat