Kissaihmiset ovat älykkäämpiä kuin koiraihmiset - tuore tutkimus todistaa

30.05.2014 10:15 - Minna Talstila

Tuore tutkimus osoittaa, että kissoista ja koirista pitävien välillä todella on persoonallisuuseroja. 

Aiemmin tehty tutkimus osoitti, että koiraihmiset ovat ulospäinsuuntautuneempia ja tunnollisempia kuin kissaihmiset. Uusi tutkimus tukee näitä tuloksia, sillä myös sen mukaan koiraihmiset ovat eläväisempiä kuin kissojen ystävät. Heillä on myös taipumusta noudattaa sääntöjä tarkemmin. Koirista pitävät ihmiset ovat energisempiä ja seurallisempia.

Kissojen ystävät puolestaan osoittautuivat sulkeutuneemmiksi, mutta suvaitsevaisemmiksi. Kissoista pitävät myös vaikuttavat tutkimuksen mukaan olevan herkempiä ja älykkäämpiä. 

- Yksi syy tällaisille persoonallisuuseroille voi olla se, että kissa- ja koiraihmiset viihtyvät erilaisissa ympäristöissä. Koiraihmiset saattavat olla eläväisempiä juuri sen vuoksi, että he haluavat olla koiriensa kanssa ulkona ja puhua ihmisille. Jos taas ihminen on sisäänpäinsuuntautuneempi ja herkempi, haluaa hän ehkä olla enemmän sisällä kissansa kanssa, selittää tutkija Denise Guastello Live Sciencelle. 

600 opiskelijalla teetetty kysely osoitti myös, että koirat ovat heidän keskuudessaan suositumpia lemmikkejä kuin kissat. Heistä 60 prosenttia näkee itsensä enemmän koiraihmisenä ja 11 prosenttia pitää enemmän kissoista. Loput pitävät molemmista eläimistä tai eivät valitsisi lemmikikseen.

Jos et ole varma, oletko kissa- vai koiraihminen, testaa se tekemällä hauska testi tästä!

Lähde: Live Science

Kilpailut

Uusimmat