Kokkaa herkkuateria kahvinkeittimellä - näin se käy!

09.10.2012 20:45 - Heli Thoren

Onko keittiösi liian pieni gourmet-ruuan kokkaamiseen? Vielä mitä! Jos sinulla on kahvikeitin, sinulla on kaikki, mitä tarvitset.

Harva tulisi ajatelleeksi, että tavallisella kahvinkeittimellä voi kokata vaikkapa risottoa, paistaa pihvin tai käristää pannukakkuja. Uusi You did what?! - Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä -opus osoittaa, että liki mitä tahansa voi valmistaa vain kahvinkeittimen avulla.

Kirja suosittelee käyttämään Moccamaster-merkkistä kahvinkeitintä. Testiryhmän mukaan kyseinen merkki toimii parhaiten ruuanlaitossa. Kokatessa kahvinkeittimellä käytetään hyväksi keittimen pannua, jota voi käyttää kattilan tavoin. Myös keittolevy, jolle pannu asetetaan on kokatessa käytössä - siinä voi ruskistaa asioita samalla tavoin kuin paistinpannullakin.

Näin se käy:

Herkkutattirisotto ja parmesanlastu

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

0,5 kuppia oliiviöljyä

150 g risottoriisiä

100 g herkkutatteja

0,5 kuppia valkoviiniä

5 kuppia vettä

3 rkl voita

0,5 kuppia parmesanraastetta

kanafondia

tuoretta timjamia

suolaa

pippuria

1. Kytke päälle Moccamasterin kuumempi lämpövastus. Lisää pannuun oliiviöljy ja anna lämmetä. Pilko hienoksi sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannuun ja kuullota hetki öljyssä.

2. Lisää joukkoon risottoriisi sekä hienoiksi paloiksi pilkotut tatit. Kuullota hetki. Jätä tatin keskiosasta pari leveää siivua odottamaan myöhempää käyttöä.

3. Lisää kaksi kuppia vettä keittimen vesisäiliöön. Anna kuuman veden valua risoton päälle. Sekoita välillä. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää vielä kolme kuppia vettä vesisäiliöön ja anna valua pannuun. Lisää pannuun tilkka kanafondia.

4. Kypsennä risottoa noin 25 minuuttia. Älä anna risoton kuivua. Lisää valkoviini kypsennyksen loppuvaiheessa suoraan pannuun.

5. Kun riisi on kypsynyt, ota pannu pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sekoita joukkoon suurin osa parmesanista sekä pari ruokalusikallista voita. Jätä kansi pannun päälle, jotta risotto saa vetäytyä.

6. Lisää kuumalle levylle nokare voita ja anna ruskistua. Paista jäljelle jääneet herkkutattisiivut molemmin puolin.

7. Annostele risotto syvälle lautaselle. Aseta päälle tattisiivut.

8. Ripottele Loput parmesanista kuumalle levylle. Paista yhtenäiseksi ja ohueksi juustolastuksi. Jaa lastu kahtia ja viimeistele annoksen koristelu niillä sekä tuoreella timjamilla. Tarjoile heti.

(yksi kuppi = yksi kahvikuppi, eli noin 1,5 dl)

Lisää reseptejä kahvikeitinherkkuihin You did what?! - Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä -kirjasta, Tammi

Kilpailut

Uusimmat