Stop löyhähdyksille - pidä jääkaappi puhtaana seitsemällä vinkillä

08.06.2014 21:15 - Senni Loikala

Tietyillä vinkeillä on mahdollista pitää pahat hajut poissa jääkaapista.

Jääkaapin ovella monet ovat hetken hengittämättä, jottei tarvitsisi haistaa pahaa löyhkää. Good Housekeeping -sivusto antaa seitsemän vinkkiä, joilla voit kuitenkin pitää epätoivotut hajut loitolla:

Purkita ja kääri

Säilytä ruoat ja elintarvikkeet muovipusseissa tai -purkeissa. Voit myös käyttää elmukelmua ja foliota. Erityisesti voimakashajuiset tuotteet, kuten juustot ja sipulit,  kannattaa peittää huolella.  

Eristä haisevat tuotteet

Säilytä voimakkaan tuoksuiset tuotteet laatikoissa, älä hyllyillä. Kun esimerkiksi lihatuotteet ovat laatikossa, eivät siitä tihkuvat nesteet tahri hyllyjä ja muita tuotteita.

Kytke virta pois

Pistä avonainen ruokasoodapurkki jääkaapin hyllylle. Mikäli haju vielä pistää nenään, tyhjennä jääkaappi ja kytke pois päältä. Jätä jääkaapin ovi auki vuorokauden ajaksi, jotta ilma vaihtuu.

Pese jääpalamuotit

Voimakkaat hajut voivat siirtyä jääkaapista pakastimeen. Sen vuoksi on tärkeää pestä jääpalamuotit säännöllisesti. Mikäli jääpalat haisevat, kannattaa siivota jääkaappi, heittää vanhat ruoat pois ja pestä jääpalamuotit.

Sijoita lämmin ruoka oikein

Mikäli pistät jääkaappiin ruokaa, joka on vielä lämmintä tai kuumaa, älä pistä sitä maitotuotteiden tai lihojen viereen. Jääkaapin lämpötila nousee, jolloin lähellä olevien tuotteiden käyttöikä laskee.

Tee viikkosiivous

Jääkaappi on hyvä siivota viikoittain. Poista irrotettavat hyllyt ja laatikot. Sekoita ruokasoodaa, saippuaa ja vettä, ja pese. Heitä pois vanhentuneet ruoat.

Pyydä teknikko paikalle

Mikäli hajut eivät lähde millään, ovat ne saattaneet päästä jääkaapin eristyksiin. Tällöin vain ammattiteknikko pystyy korjaamaan tilanteen.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä, joilla saat vaatekaapistasi putipuhtaan. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat