Mitä kissan touhut oikeasti tarkoittavat - asiantuntija kertoo

20.03.2014 12:45 - Rea Tallgren

Kissojen käytös saattaa joskus ihmetyttää. Asiantuntija summaa nyt kissojen yleisimpien touhujen merkitykset.

Kissat saattavat joskus touhuilla mitä erikoisempia asioita. Asiantuntijoiden mukaan kissojen jokaisella teolla on kuitenkin yleensä kaikkea muuta kuin erikoisia selityksiä. Nyt asiantuntija summaakin, mitä kissojen yleisimmät toilailut tarkoittavat.

1. Pepun heiluttaminen

Kun kissa heiluttaa peppuaan puolelta toiselle, se valmistautuu täydelliseen hyökkäykseen.

2. Matolla pyöriminen

Kun kissa pyörii matolla selällään, se yrittää luultavasti kutsua sinua leikkiin, tai osoittaa alistuvansa sinulle.

3. Silmien ummistaminen hitaasti

Kun kissa katsoo sinua uneliaasti ja ummistaa silmiään kasvojesi edessä, on se merkki luottamuksesta.

4. Hännän nostaminen

Jos kissa nostaa häntää edessäsi, se tervehtii sinua. Pepun haisteleminen nimittäin on normaali tapa kissoilla tervehtiä toisiaan.

5. Kerällä nukkuminen

Kun kissa nukkuu kerällä, se pysyy lämpimänä paremmin kuin muissa asennoissa.

6. Tassuilla työntely

Kun kissa työntelee tassuillaan nopealla aikataululla esimerkiksi lelua, jonka päällä makaa, saattaa se olla jäänne pentuajoista. Tuolloin kissan monesti puskevat tassuillaan emonsa mahaa tehdäkseen imemisestä helpompaa.

7. Makaaminen tassujen päällä

Tällaisessa asennossa kissa muistuttaa usein paahtoleipälimppua. Kissan olo on tässä asennossa turvallinen, plus tassujen sullominen vartalon alle auttaa pitämään ruumiinlämmön ylhäällä.

8. Jalan ylös nostaminen

Yhden jalan ylös nostaminen tekee alavartalon pesemisestä todella paljon helpompaa.

9. Selälleen kierähtäminen lähelläsi

Jos kissa paljastaa sinulle vatsansa, on se merkki luottamuksesta.

10. Kiihkeä tuijotus tyhjyyteen

Vaikka toisin voisi kuvitella, eivät kissat yleensä näe mitään yliluonnollista. Sen sijaan ne näkevät suunnattoman tarkan näkönsä ansioista esimerkiksi pienimmänkin pölypallon, jota saattavat jähmettyä tuijottamaan.

11. Kissojen tunkeutuminen esimerkiksi pieniin laatikoihin

Kissat ovat varsinaisia mestareita pieniin paikkoihin tunkeutumisessa ja niissä nukkumisessa. Kissat kokevat olonsa turvalliseksi, kun ne ovat ahtautuneet pieneen ja kiinteään tilaan.

12. Pureminen ja raapiminen

Pureminen ja raapiminen ovat täysin normaaleja tapoja joilla kissat leikkivät keskenään. Toki ero leikkisän touhun ja aidon paniikin välillä on syytä tunnistaa, ja miettiä, onhan kissallasi kaikki hyvin.

13. Lintujen kyttääminen ikkunasta

Kissat rakastavat pieniä eläimiä, sillä niiden metsästysvaistot heräävät aina niitä nähdessään. Varsinkin linnut saattavat lumota kissat tuntikausiksi, ja niitä katsellessaan ne haaveilevat varmasti juoksevansa pihalla vapaana niiden perässä.

14. Läppärin päällä nukkuminen

Kissat haukeutuvat usein tietokoneen lähelle tai esimerkiksi läppärin päälle makaamaan. Tämä johtuu siitä, että kissat rakastavat lämpöä, ja tietokone on eittämättä lämmin.

15. Piiloutuminen

Kissat ovat siitä veikeitä tapauksia, että ne todella ovat hyviä piiloutumaan. Kissa arvostaa monesti yksinoloa, eikä välttämättä halua tulla löydetyksi silloin kun haluaa olla rauhassa. Kissa saattaa toki myös pilailla kustannuksellasi - kukapa noista viikareista nyt täysin selvää pystyisi ottamaankaan!

Uutisoimme aiemmin hulvattomasta galleriasta, jonka kissat näyttävät hautovan omistajansa salamurhaa. Tuon artikkelin voit lukea tästä.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat