Nopeasti järjestykseen - vinkit, joiden avulla päivität kotisi hetkessä kutsuvaksi

11.04.2015 23:15 - Henna Koste

Sekava jääkaapin ovi tai likainen valaisin voivat tehdä asuntosi ilmeestä tunkkaisen.

Kodin piristäminen ei vaadi välttämättä sisustuskauppojen kiertämistä ja remonttia. Viihtyvyyttä voi parantaa myös täysin ilmaiseksi. Se vaatii ainoastaan hieman kärsivällisyyttä siivoamiseen.

1. Lojuuko sohvapöydälläsi läjä kaukosäätimiä ja edellisillan herkkujen jämät? Sotkuinen pöytä saa koko huoneen ilmeen siivottomaksi. Säilytä kaukosäätimiä omassa taskussaan tai laatikossa. Järjestele pöydälle kaunis kollaasi valituista esineistä.

2. Valokuvia, kutsuja, posteja... Onko jääkaapin ovi ilmoitustaulusi? Rauhoita keittiön ilme, ja siisti jääkaapin ovi kirjavista magneeteista ja paperimerestä. Valitse näytille vain tärkeimmät.

3. Edullinen tapa virkistää kodin ilmettä on huonekalujen vaihtaminen, mutta älä turhaan lähde kotia edemmäs kalustemarkkinoille. Sopisivatko parvekkeellesi vanhat ruokailutilan tuolit?

4. Vaihda myös säännöllisesti kasvien paikkoja. Vihersisustus antaa uutta ilmettä huoneelle kuin huoneelle. Jos joku kasvisi on ollut pitkään hämärässä paikassa, olisiko sen aika jo päästä nauttimaan valosta ikkunalaudalle?

5. Älä unohda puhdistaa valaisimia. Pyyhi pölyt lampunvarjostimesta, ja valon teho paranee silmin nähden.

Lue myös: Miten kotiin saa tehtyä kevätmuutoksen nollabudjetilla? Sisustussuunnittelija Iisa Strand neuvoo

Lähde: Elle Decor

Kilpailut

Uusimmat