Omenahillo saa hurmaavan maun vaniljasta - helppo resepti
Omena-vaniljahillo kruunaa letut, kakun tai paahtoleivän. Myös juustolautaselle hillo sopii mainiosti.
Omena-vaniljahillo
1 kg omenoita
2 dl vettä
500 g hillosokeria
2 vaniljatankoa
1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko ne lohkoiksi. Laita omput kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna omenien porista liedellä miedolla lämmöllä niin kauan, että ne pehmenevät.
2. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua, kunnes koostumus muuttuu hillomaiseksi. Kuori pinnalta vaahto. Raavi vaniljatangoista siemenet. Sekoita, mutta älä keitä enää. Nosta liedeltä.
3. Purkita hillot pestyihin, puhtaisiin lasipurkkeihin.
Kilpailut
Uusimmat
5 kesäkukkaa, jotka sopivat juhannuksena tuliaisiksi
Helsinkiläisiltä kysyttiin, koetaanko kaupunki turvattomaksi - vastauksissa korostui paikka ja aika
Suomalaiset söivät viime vuonna entistä enemmän lihaa - mutta mitä muuta lautasiltamme löytyi?
Ethän kuljeta vapoja näin? Poliisi joutunut puuttumaan kalastajien vaaralliseen kuljetustapaan
Ivalon varusmiesonnettomuuden syy selvinnyt - useita turvallisuuslaiminlyöntejä
Näytä lisää