Opeta lapsellesi yksinkertainen neuvo - saattaa pelastaa hänen henkensä

15.01.2015 11:15 - Rea Tallgren

Moni vanhempi pyörittelee päässään kauhuskenarioita kaikesta siitä, mitä omalle lapselle voisi pahimmassa tapauksessa tapahtua. Onkin syytä yrittää kehittää mahdollisimman vedenpitäviä keinoja siihen, että lapsi selviytyisi uhkaavastakin tilanteesta turvallisesti.

Yksi kauheimmista tilanteista, joita varmasti moni vanhempi öisin unettomana miettii on se, jos joku tuntematon aikuinen yrittäisi saada lapsen lähtemään mukaansa tämän esimerkiksi leikkiessä ulkona.

Ennen tällaisia ihmisiä kutsuttiin namusediksi ja -tädeiksi, mutta nykyään harva tarjonnee enää karkkia. Sen sijaan lapselle saatetaan esimerkiksi sanoa, että hänen vanhemmilleen on sattunut jotakin, ja että lapsen täytyy lähteä sen takia tuntemattoman mukaan.

Opeta salasana

Tällaisessa tilanteessa lapsi saattaa pelastua hyvin yksinkertaisen neuvon avulla. Lapselle voi opettaa salasanan, joka häntä hakemaan tulleen pitäisi tietää. Salanan tulisi olla sellainen, että tuntematon ei osaa sitä arvata. Lapselle kannattaisi opettaa, että jos tuntematon ei heti osaa salasanaa, kannattaa lapsen joko alkaa kiljua tai ottaa jalat alleen.

Maailmalta kerrotaan tapauksia, joissa lapset ovat pelastuneet uhkaavista ja epäilyttävistä tilanteista juuri kyseisen neuvon avulla. Vaiva opettaa keino on pieni, mutta vaikutus voi olla suuri.

Kilpailut

Uusimmat