Parhaat asiat eivät aina ole uusia – 9 asiaa, joille ikä tekee hyvää

18.01.2015 21:45 - Linda Arponen

Eikö sinulla ole uutta autoa tai huonekaluja? Se ei haittaa.

Uusien tavaroiden saaminen on yleensä ihanaa. Toisaalta kirpputorit, antikvariaatit ja huutokaupat ovat kasvattaneet suosiotaan, eikä ihme. Monet asiat saattavat nimittäin jopa parantua vanhetessaan. Eikä hintakaan luultavasti tyhjennä kukkaroa.

Alla on joitakin esimerkkejä sellaisista tavaroista, joita ei välttämättä kannata uutena hankkiakaan.

Kirjat ja lehdet

Kirjastot ovat oivia paikkoja kirjojen ja lehtien etsimiseen. Säästät rahaa myös ostamalla mieluummin käytettyjä kuin uusia kirjoja.

Autot

Autojen arvo laskee varsin nopeasti. Voit päästä siis huomattavasti halvemmalla ostamalla käytetyn kulkupelin. Muista vertailla eri ostopaikkoja ja autovaihtoehtoja ennen ostopäätöksen tekoa.

Vaatteet

Voit saada perheenjäseniltäsi ja ystäviltäsi heille tarpeettomia vaatteita. Voit osallistua myös erilaisiin vaateidenvaihtotapahtumiin tai kierrellä kirpputoreja. Voit lukea aiemmasta jutustamme, kuinka voit selviytyä kirpparireissusta ilman hutiostoksia.

Hääpuvut

Voit saada huomattavasti uutta edullisemmin hääpuvun, jota on käytetty vain kerran. Jos itsekin käytät sitä vain tuon kerran, voit myydä sen jälleen eteenpäin.

Lemmikit

Eläinten pennut ovat kieltämättä söpöjä, mutta myös löytöeläintaloissa odottaa monia asukkaita, jotka kaipaisivat rakastavaa kotia. Jos hankit esimerkiksi koiran, joka on jo ohittanut pentuiän, ei sinun myöskään tarvitse opettaa sitä sisäsiistiksi. Lisäksi koira on luultavasti nyt aiempaa rauhallisempi.

Merkkilaukut

Klassiset merkkilaukut ovat kestäviä ja luultavasti harvinaisia, sillä niitä ei välttämättä enää edes valmisteta.

Huonekalut

Voit saada mahdollisesti hyviä huonekaluja aivan lähipiiristäsi. Tarkkaile myös erilaisten kierrätyspisteiden ja antiikkikauppojen kokoelmia. Saatat tehdä loistavia löytöjä edulliseen hintaan.

Vauvojen tarvikkeet

Erityisesti vauvojen vaatteet käyvät nopeasti liian pieniksi. Jos hankit käytettynä esimerkiksi lasten istuimen, tarkista, että se vastaa yhä turvallisuussuosituksia.

Tieto

Historiallinen tieto ei koskaan vanhene. Uutisten seuraaminen on hyvä asia, mutta niin on myös historian tunteminen. Kun tunnet historian, voit argumentoida aukottomasti ja muodostaa mielipiteitä, jotka ovat hyvin perusteltuja ja aiempiin esimerkkeihin tukeutuvia. Voit saavuttaa myös syvempää ymmärrystä ihmisyydestä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat