Perjantairesepti: Greippilumi on raikas hyvän omantunnon jälkiruoka

27.02.2015 11:15 - Eeva Rajala

Greippi tai verigreippi on jo sellaisenaan loistava lisä esimerkiksi salaatteihin, mutta greipin pakastaminen tuo lisää ulottuvuuksia hedelmän käyttöön.

Greippilumi

Yhdestä greipistä tulee yksi annos. Greipin lisäksi tarvitset veitsen ja raastimen.

1) Kuori greippi niin että paksun kuoren lisäksi hedelmäpalojen ohut kuori poistetaan.

2) Paloittele greippi lohkoiksi. Muista poistaa hedelmästä myös siemenet.

3) Asettele palat voi- tai leivinpaperille pieneen vuokaan ja laita vuoka pakkaseen. Pidä pakkasessa niin kauan, kunnes hedelmäpalat jäätyvät kokonaan.

4) Kun hedelmälohkot ovat jäässä, raasta paloista lunta, ja laita muodostunut lumimassa tarjoiluastiaan.

5) Greippilumen voi maustaa haluamallaan tavalla tai sen voi tarjota kevyenä lisukkeena vaikka suklaan kanssa.

Katso vielä ohje alla olevasta videosta:

Kilpailut

Uusimmat