Perjantairesepti: Herkkupullat kuorrutetaan mantelikaramellilla joulun kunniaksi

12.12.2014 11:30 - Heli Thoren

Perinteinen pulla saa mantelihunnusta lisää makeutta ja rapeutta.

Mantelikaramelli-pullat

noin 25 pullaa


5 dl maitoa

50 g hiivaa (tai kaksi pussia kuivahiivaa)

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

noin 15 dl vehnäjauhoja

100 g voita


Täyte:

50 g voita

2 dl mantelirouhetta

1 tl suolaa

0,5 dl sokeria


1. Luota kädenlämpöiseen maitoon hiiva (jos käytät kuivahiivaa, maidon tulee olla reilusti kädenlämpöistä. Sekoita tuolloin kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon).

2. Riko kananmunat ja vatkaa ne joukkoon voimakkaasti. Lisää kardemumma ja suola. Alusta osa jauhoista taikinaan. Vaivaa jauhot taikinaan käsin, niin saat tasaisen ja kuohkean lopputuloksen.

3. Sulata voi ja lisää joukkoon. Tarkista koostumus. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina on valmis, kun se irtoaa reunoista sekoittaessa. Laita taikina lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan reiluksi puoleksi tunniksi. Valmista sillä välin mantelitäyte:

4. Sekoita pehmeän voin joukkoon mantelilastut, suola ja sokeri.

5. Leivo pyöreitä pullia joihin teet painauman keskelle voipullan tapaan. Lisää keskelle täytettä. (Tee pullaan riittävän syvä reikä, jotta täyte ei valu pois paistaessa.)

6. Voitele pullat kananmunalla ja paista niitä 200 asteessa, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Noin 10 minuuttia riittää.


Katso kaikki perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat