Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä
Mehukas appelsiini-sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.
3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.
4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Kilpailut
Uusimmat
Kela peri vuonna 2023 etuuksia takaisin 117 miljoonaa - eniten perittiin näitä
Presidentinvaaleissa äänesti vilkkaimmin tietty ryhmä - huimat erot ryhmien välillä
Joillain aloilla naisten tuntipalkka on jopa 11–12 prosenttia pienempi kuin miehillä
Jos lähetetty kirje on liian painava postimerkkien määrään nähden, meneekö se perille? Posti vastaa
Maastopalokausi alkanut - varoituksia tullut jo Pohjanmaalle
Näytä lisää