Älä kartuta joulukiloja - muista hyvät hoikisteluvinkit

15.12.2014 17:15 - Heli Thoren

Monen vyötärölle kerääntyy ylimääräistä, kun kinkku ja konvehdit on nautittu. Turvonneen olon voi kuitenkin välttää pienillä valinnoilla.

Joulu on syömisen juhlaa ja pyhinä saakin nautiskella. Muutamalla vinkillä voit kuitenkin pitää syömisen kohtuuden rajoissa. Uusi vuosi on mukavampi ottaa vastaan vanhoissa tutuissa farkuissa ilman laihdutuskuurin suunnittelua.

1. Älä kieltäydy

Jouluna saa herkutella, eikä herkuille tarvitse sanoa ei. Muista kuitenkin kohtuus kaikessa ja kiinnitä huomiota määriin sen sijaan, että kieltäytyisit konvehtirasian kohdalla. Kun pidät ruokamäärät kohtuullisina, voit nautiskella ilman lisäkiloja.

2. Huomio juomiin

Viinilasia siellä ja viskilasillinen täällä kartuttavat takuulla vyötärön mittaa. Kiinnitä huomiota siihen, mitä juot. Viiniäkin voi nauttia, kunhan muistat, että sen kalorimäärät ovat toiset kuin vesilasillisen. Suosi vettä ainakin osalla jouluaterioistasi. Kun vaihdat juomat veteen, ei kaloreita kerry samalla tavoin.

Vaikka moni vannoisikin alkoholittomien juomien nimeen, eivät kaikki silti tule miettineeksi, että myös maito- tai limsalasillinenkin kartuttavat kaloreita. Vesi on varma juomavalinta silloin, kun haluat syödä huolettomammin, mutta et kuitenkaan halua lihoa.

3. Liiku

Vaikka sohvalla köllöttely ja leffan katselu ovat ihanaa joulupuuhaa, reipas lenkki kirkastaa takuulla myös joulujuhlijan mieltä. Kun käyt välillä lenkkipolulla voit huolettomammin herkutella ja voit paremmin. Näin nautit myös lekottelusta enemmän.

4. Kevyttä makeaa

Kun tuhdit jälkiruuat ja välipalat tuntuvat tekevän painavan olon, varaa itsellesi myös raikasta syötävää jälkiruokahetkiin. Hedelmäsalaatti maistuu hyvältä kinkkuaterian jälkeen.

5. Valikoi

Myös perinteisestä joulupöydästä voi valita keveämpiä herkkuja lautaselleen. Keitetyt perunat maistuvat hyviltä - ja ovat huomattavasti kevyempiä kuin voilla ja kermalla kyllästetyt laatikot. Kalat ovat keveitä, joten kalapöydän antimilla vatsan täyttäminen kannattaa. Graavi-, lämmin- ja kymäsavustettu lohi ovat sillejä keveämpiä herkkuja.


Onko joulumieli vielä hakusessa? Etsi tunnelmaa ihanien jouluisten elokuvien avulla. Lue lista niistä täällä.

Kilpailut

Uusimmat