Sitruunasta on moneksi - katso kahdeksan hedelmäistä siivousvinkkiä

10.07.2013 18:15 - Reija Saarinen

Sitruuna on todellinen tehohedelmä, jonka avulla voit puhdistaa kotisi luonnollisesti.

Sitruuna on voimakas antibakteerinen hedelmä, jota voidaan käyttää puhdistusaineena ympäri kotia. Tässä kymmenen vinkkiä sitruunan avulla siivoukseen. 

1. Raikasta mikro

Mikroaaltouunit ovat täynnä bakteereja ja erilaisia tuoksuja, joita sinne kerääntyy erilaisista ruuista. Paras tapa mikron raikastamiseen on sitruuna. Viipaloi sitruuna ja aseta ne mikron kestävään kulhoon jossa on myös vettä. Keitä viipaleita ja vettä mikrossa minuutin ajan ja anna sitruunan antibakteeristen aineiden tappaa bakteerit mikrosta. Tämän jälkeen ota kulho pois mikrosta ja pyyhi mikron sisusta kostella liinalla.

2. Puhdista suihku

Kemikaalisten puhdistusaineiden sijasta, voit pestä pesuhuoneen sitruunan avulla. Purista kuuden sitruunan mehu spraypulloon ja suihkuta seosta kylpyhuoneeseen. Sitruunan hapot poistavat muun muassa saippuajäljet. Huuhtele pinnat. 

3. Pese astiat

Voit huoletta pestä astiasi sitruunalla. Halkaise sitruuna ja ripottele viipaleen päälle ruokasoodaa. Tämän jälkeen voit käyttää viipaletta kuten tiskiharjaa. 

4. Puhdista lasit

Antaaksesi ikkunoille ja laseille luonnollisen puhdistuksen, sekoita vain neljä ruokalusikallista sitruunamehua kahdeksaan kuppiin vettä. Tehokas sitruunahappo liuottaa likaa ja vettä, joten saat loistavat ikkunat ja lasit ilman ikäviä raitoja. 

 5. Puhdista leikkuulauta

Purista puolikkaan sitruunan mehu leikkuulaudan päälle ja anna sen vaikuttaa kymmenen minuuttia. Tämä tehoaa sekä puisiin, että muovisiin leikkuulautoihin. 

6. Raikasta pyykit

Anna vaatteille raikas tuoksu lisäämällä teelusikallinen sitruunamehua pyykinpesuaineen joukkoon.

8. Puhdista viemärit

Kaada viemäriin puolikas kupillinen ruokasoodaa, heitä heti perään kupillinen tai hieman enemmän sitruunamehua. Viiden minuutin jälkeen huuhtele kuumalla vedellä. 

Lähde: Kidspot

Kilpailut

Uusimmat