Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista
Kukkakaalikeitto pekonilla
700 g kukkakaalia
1 sipuli
5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)
4 dl kermaa
suolaa
pippuria
200 g pekonia
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.
2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.
3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.
4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.
Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.
Kilpailut
Uusimmat
Liikenteessä vaanii pian erityisen korkea eläintörmäysten riski - varo ainakin näillä alueilla
Rennot collegehousut taipuvat moneen tyyliin - Jennifer Lopez näyttää mallia niiden stailaamiseen
Espanjan kuningatar Letizia esitteli hennon mekon, joka olisi nappivalinta kevään juhliin
Melanooma yleistynyt Suomessa - erityisesti yksi ryhmä ei tiedosta riskiä
JVG:n kyläily Mika Häkkisen luona sai erikoisen käänteen - 'Mietin, että mitä tässä tapahtuu'
Näytä lisää