Kuva: Fotolia

Syksyinen omenaherkku, joka onnistuu varmasti - katso helppo resepti

04.10.2016 14:30 - Katja Nygård

Jos perinteinen omenapiirakka alkaa kyllästyttää, kokeile vaihteeksi ihania uuniomenoita. Syksyn pimenevissä illoissa omenat maistuvat erityisen hyviltä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Uuniomenoiden tekeminen on helpompaa kuin arvaatkaan. Ne onnistuvat varmasti myös vähemmän keittiössä viihtyneeltä kotikokilta.

Koska uuniomenoiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan taikinaa, työvaiheet ovat omenapiirakkaan verrattuna yksinkertaisempia ja niitä on vähemmän. Lisäksi ne ovat gluteenittomia.

Katso reseptivideo tästä:

Suussa sulavat uuniomenat

4 isoa omenaa

1 dl rusinoita

1 dl rouhittuja pähkinöitä

1 rkl voita

½ dl fariinisokeria

2 rkl vaahterasiirappia

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri, pähkinät sekä rusinat ja sekoita.
  3. Leikkaa omenoista kannet irti (noin 2 cm), mutta älä heitä niitä pois.
  4. Koverra siemenkodat pois kuorimaveitsen kärjellä tai käytä apuna omenaporaa. Täytä omenat rusina-pähkinäseoksella.
  5. Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle. Valuta omenoiden päälle vaahterasiirappia.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneet omenat vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kilpailut

Uusimmat