Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Sun-Maid
Syksyinen omenaherkku, joka onnistuu varmasti - katso helppo resepti
Uuniomenoiden tekeminen on helpompaa kuin arvaatkaan. Ne onnistuvat varmasti myös vähemmän keittiössä viihtyneeltä kotikokilta.
Koska uuniomenoiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan taikinaa, työvaiheet ovat omenapiirakkaan verrattuna yksinkertaisempia ja niitä on vähemmän. Lisäksi ne ovat gluteenittomia.
Katso reseptivideo tästä:
Suussa sulavat uuniomenat
4 isoa omenaa
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl voita
½ dl fariinisokeria
2 rkl vaahterasiirappia
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri, pähkinät sekä rusinat ja sekoita.
- Leikkaa omenoista kannet irti (noin 2 cm), mutta älä heitä niitä pois.
- Koverra siemenkodat pois kuorimaveitsen kärjellä tai käytä apuna omenaporaa. Täytä omenat rusina-pähkinäseoksella.
- Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle. Valuta omenoiden päälle vaahterasiirappia.
- Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneet omenat vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kilpailut
Uusimmat
Populaatiopentu Ramses pelastettiin kissakriisin keskeltä - kohtalo olisi voinut olla hyvinkin karu
Suomalaisjuontaja päihteettömyydestään: 'Tähän astisen elämäni ehdottomasti paras päätös'
Yksi tyyliaarre on kulkenut Sini Yaseminin mukana jo 13 vuotta: "Siinä on tosi paljon tunnearvoa"
Onko sinulla katkeilevat kynnet? Katso asiantuntijoiden vinkit, miten voit vahvistaa kynsiäsi
Toukokuun 2024 horoskooppi - kenelle on luvassa uusia haasteita ja kenelle taas rakkautta?
Näytä lisää