Kuva: Fotolia

Tahdotko, että koirasi tottelee käskyjäsi? Tutkijat selvittivät helpon keinon

25.05.2016 21:45 - Emmi Moilanen

Oletko koskaan miettinyt, miksei koira heti tottele käskyjäsi? Syynä voi olla se, että vaikutat lemmikkisi mielestä vihaiselta.

Kansainvälinen uutistoimisto UPI uutisoi Brigham Youngin yliopiston tekemästä tuoreesta tutkimuksesta, jonka päämääränä oli selvittää, miten koirat reagoivat ihmisystäviensä erilaisiin tunteisiin. Tutkimuksessa seurattiin, miten hauvat tulkitsevat ihmisten eleitä, äänenpainoja ja kasvojen ilmeitä.

- Tiedämme, että koirat ovat herkkiä aistimaan tunteitamme, mutta halusimme selvittää, käyttävätkö ne näitä vihjeitä hyväkseen, toteaa psykologian professori Ross Flom.

Negatiivinen suhtautuminen vaikuttaa käytökseen

Flom ja hänen kollegansa käyttivät tutkimuksessa apuna vapaaehtoisia henkilöitä, joiden oli määrä osoittaa koirille, mistä piilotetut herkkupalat löytyvät. Kokeen aikana tutkijat tarkkailivat, kuinka nopeasti koirat reagoivat vapaaehtoisten erilaisiin eleisiin, kasvojen ilmeisiin sekä äänenpainoihin.

Tutkimustulokset osoittavat, että positiivisia eleitä ja äänenpainoja käyttäneet henkilöt saivat koirissa saman vaikutuksen aikaan kuin neutraalisti käyttäytyneet henkilötkin. Jos vapaaehtoinen osoitti puolestaan negatiivisia tunteita sekä käytti vihaisia äänenpainoja, koirilta kesti pidempään reagoida käskyihin ja alkaa tutkia ympäristöään.

Jos tahdot, että koirasi tottelee sinua, kannattaa sinun välttää vihanpuuskia lemmikkisi seurassa.

Lue myös: Millaisia viestejä koirasi lähettäisi jos osaisi tekstata? Kuvagalleria saa ulvomaan naurusta

Kilpailut

Uusimmat