Tänään on croissant-sunnuntai! Ohessa helppo ohje aamun ihanimpiin leivonnaisiin

03.03.2013 10:15 - Heli Thoren

Croissantit eli suomalaisittain voisarvet valmistuvat näppärästi kotikeittiössäkin. Nauti ne lämpiminä marmeladin kera, sulje silmät ja kuvittele olevasi aamiaisella Pariisissa.

Croissantit

12 kpl


250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä

Voiteluun:
1 kpl munaa


1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin, viimeistään tuntia ennen leivontaa.

2. Mittaa kulhoon jauhot ja kolmasosa voista. Nypi seos murumaiseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Nosta valmis taikina jääkaappiin. Anna sen jähmettyä jääkaapissa hetki.

3. Kauli taikina neliöksi. Viipaloi loppu voi valmiiksi odottamaan. Asettele voipalat taikinan päälle. Kauli taikinan reunat ohuiksi. Käännä reunat voin päälle tasaiseksi paketiksi.

4. Kauli koko taikina voipaloineen päivineen ohuemmaksi levyksi. Taittele taikinalevy kolmeen osaan ja kauli ohuemmaksi. Toista tämä kolme tai neljä kertaa.

5. Voit laittaa taikinan kaulimisten välillä hetkeksi jääkaappiin. Näin taikinasta tulee kimmoisampi ja sitä on helpompi käsitellä. Näin taikinaan myös muodostuu hyvä sitko, eikä voi pääse liikaa pehmenemään. Nosta taikina jääkaappiin hetkeksi ennen leipomista.

6. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta samankokoisia kolmioita. Rullaa kolmionmuotoiset taikinat croissantin muotoon leveämmästä reunasta lähtien.

7. Voitele croissantit munalla. Paista niitä 200 asteessa 20-25 minuuttia. Nauti!

Kilpailut

Uusimmat