Kuva: Fotolia

Tärkeät neuvot valmistavat lasta tulevaan: "Älä anna kenenkään rikkoa sinua sanoilla"

05.08.2016 18:00 - Tiina Svensk

Omaa lastaan ei voi suojella maailmalta, mutta häntä voi valmistaa itsenäisyyteen monin tavoin.

Lapsen saaminen muuttaa koko elämän, ja aika pienokaisen kanssa tuntuu kuluvan ehkä jopa liiankin nopeaksi. Oman lapsen kasvamista voi olla tunteellistakin seurata, sillä vaikka kuinka haluaisikin, ei perheen pienintä voi suojella kaikelta.

Elite Dailyn toimittaja kirjoitti viisi tärkeintä oppia, joilla hän haluaa valmistaa omaa tytärtään tulevaisuutta varten. Aiotko sinä opettaa lapsillesi samat?

1. "Olet upea."

"Sinä, rakkaani olet mahtava ihminen. Elämässä koittaa kuitenkin aikoja, kun toiset yrittävät lannistaa sinua. Nuo ihmiset voivat kuitenkin olla pohjimmiltaan hyviä, mutta heillä saattaa olla omia ongelmia, joita he eivät ole käsitelleet", Jennifer Landis kirjoittaa.

"Et saata koskaan ymmärtää, miksi ihmiset ovat sinulle ilkeitä, mutta älä anne heidän viedä iloasi. Älä anna kenenkään rikkoa sinua sanoilla. Sen sijaan muistuta itseäsi joka päivä, että olet upea."

2. "Ansaitse unelmasi ja pidä siitä kiinni."

"Vaikka haluaisinkin antaa sinulle kaiken, se ei tarkoita sitä, että voisin tehdä niin. Elämässä on tärkeää ymmärtää, että unelmistaan iloitsee vain jos niiden eteen näkee vaivaa. Joskus niiden eteen täytyy nähdä mieletön määrä kovaa työtä.

Haluan, että voit tuntea itsesi itsenäiseksi naiseksi, mutta muista; minä ja isäsi olemme kuitenkin tukemassa sinua joka askeleellasi."

3. "Ole aina rehellinen."

"Mikään ei ole pahempaa kuin riitely oman ystävän tai kumppanin kanssa - etenkin teininä. Siitä huolimatta riidat ovat lähes välttämättömiä.

Käytä sanojasi huolella, koska ne voivat satuttaa pahemmin kuin fyysinen väkivalta. Tarkoita sitä, mitä sanot. Älä koskaan käytä sanaa "viha" sinun läheisiäsi kohtaan."

4. "'Ei' on tärkein sana, mitä voit käyttää."

"On täysin hyväksyttävää sanoa 'ei.' Voit sanoa 'ei' kavereillesi, jotka haluavat leikata sinulle otsatukan. Voit kieltäytyä huumeista. Voit sanoa 'ei', jos et ole valmis harrastamaan seksiä. Voit sanoa 'ei' jopa minulle.

Sano vain 'ei.' Se on okei, lupaan niin. Vaikka monet voivatkin uskotella sinulle, että ihmisten miellyttäminen vie sinut pidemmälle elämässä, muista: pääset vielä pidemmälle, kun teet asioita, joita todella haluat tehdä. Tee asioita, joita arvostat. Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi."

5. "Muista, että olet vasta matkasi alussa."

"Maailma on uskomaton paikka. Opiskeluaika on tärkeää, mutta se on vain pieni osa elämääsi. Nauti siis joka hetkestä aina kun voit, äläkä vello asioissa, joita et voi muuttaa. Liiku eteenpäin, vaikka olisikin vaikeaa. Vaikka sinusta tuntuisikin siltä, ettet voi liikkua eteenpäin, se on silti mahdollista."

Lue myös: Miltä näyttää äitiys - katso koskettavat kuvat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat