Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä
Rosmariini-focaccia
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
5 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pieni puntti tuoretta rosmariinia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.
Vinkki!
Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.
Kilpailut
Uusimmat
Vuoden vaikuttaja on valittu - katso kaikki Tubecon Awards 2024 voittajat
Populaatiopentu Ramses pelastettiin kissakriisin keskeltä - kohtalo olisi voinut olla hyvinkin karu
Suomalaisjuontaja päihteettömyydestään: 'Tähän astisen elämäni ehdottomasti paras päätös'
Yksi tyyliaarre on kulkenut Sini Yaseminin mukana jo 13 vuotta: "Siinä on tosi paljon tunnearvoa"
Onko sinulla katkeilevat kynnet? Katso asiantuntijoiden vinkit, miten voit vahvistaa kynsiäsi
Näytä lisää