Eläinmaailman omistautuneimpien äitien uhraukset pysäyttävät

01.04.2014 13:45 - Rea Tallgren

Luulitko sinä olevasi maailman paras äiti? Saatat silti jäädä kakkoseksi esimerkiksi mustekalalle.

Eläinmaailman äidit ovat usein hyvin omistautuneita roolilleen äitinä. Listasimme alle päättäväisimmät ja uhrautuvaisimmat äidit.

- Mustekala synnyttää kerralla 50 000 - 200 000 "munaa". Mustekala valvoo muniaan 40 päivää, eikä lähde niiden rinnalta koskaan - ei edes syödäkseen. Usein mustekalaäiti onkin niin nälkäinen prosessin aikana, että se saattaa syödä oman lonkeronsakin. Usein poikasten saattaminen kuoriutumiseen saakka saa mustekalan niin heikoksi, että se kuolee prosessin lopuksi.

- Juoksuhämähäkkinaaras tekee seitistä itselleen mukana kannettavan pienen lastenhoitohuoneen, jota se kuljettaa mukanaan, kunnes poikaset ovat valmiita maailmaan.

- Naarasjääkarhu pitää poikasensa turvassa ensimmäiset viikot pitämällä ne visusti luolassa. Tuona aikana emo ruokkii poikasiaan maidolla, mutta ei syö itse mitään.

- Norsunaarailla raskaus kestää 22 kuukautta. Sen jälkeen he synnyttävät poikasen, joka on riippuvainen heidän maidostaan 4-6 vuoden ajan.

- Alligaattorinaaras puolestaan pitää poikasensa turvassa pesässä, kunnes ne kuoriutuvat. Sitten naaras siirtää ne hellästi suussaan veteen, jossa se pitää niistä huolta 3-4 vuotta.

- Gaselliemo jättää poikasensa yksin keskelle savannia, mutta ei hylätäkseen niitä. Sen sijaan se toivoo kiinnittävänsä saalistajien huomion itseensä ja pysyttelee siksi ajoittain kaukanakin poikasistaan. Siinä mallia uhrautumisesta!

- Gorillaemo imettää poikastaan vähintään kerran tunnissa noin viiden kuukauden ajan. Emo pitää poikasen aivan rinnallaan, kunnes se täyttää vuoden. Poikastaan emo hoitaa kunnes se täyttää 3-4 vuotta.

- Hylje-emo taasen syöttää poikastaan sen syntymisen jälkeen 12 päivän ajan syömättä itse mitään. Maito on niin täynnä energiaa, että hylje-emo menettää jopa 3 kiloa elopainostaan päivästä.

- Isopihtihäntä-hyönteinen on niin omistautunut poikasilleen, että se saattaa syöttää niille jopa osia omasta kropastaan.

- Orankiemo imettää lastaan jopa viisivuotiaaksi asti.

Lähde: Earth Unplugged

Kilpailut

Uusimmat