Kuva: Fotolia

Viime hetken lahjavinkit tämän kevään valmistujille

27.05.2016 17:01 - Rea Tallgren

Ensi viikonloppu on monelle kesän kiireisin, sillä lakkiaisia ja valmistujaisia riittää. Jos lahjojen hankkiminen on jäänyt viimetippaan, kannattaa poimia hyvät ideat käyttöönsä. Samat ideat toimivat koko kesän niin rippijuhlissa kuin häissäkin.

Jos valmistujaiset tai lakkiaiset kolkuttelevat jo aivan kulman takana, on hyvä miettiä, mitä lahjaksi ehtisi vielä ostaa. Lahjojen ei suinkaan tarvitse olla kalliita ollakseen hyviä. Tärkeintä on miettiä, mitä lahjansaaja oikeasti arvostaisi eniten. 

Lifehack-sivusto esimerkiksi neuvoo, että jos toiselle oikeasti haluaa ostaa jotain, joka tätä miellyttäisi, kannattaa surutta ottaa selvää hänen kiinnostuksenkohteistaan. Niin voi tehdä niin Facebookin kuin Instagraminkin kautta. Esitteleekö päivänsankari usein meikkejä? Entä onko koti täynnä orkideoja? Huomiot voivat olla yksinkertaisiakin, mutta ne voivat siivittää ostamaan hyvän lahjan. 

Älä myöskään epäröi kysyä neuvoa lahjansaajan perheeltä tai kumppanilta. Saatat saada tietoosi jotain, mistä juhlakalu on jo pidempään haaveillut, mutta mitä et olisi kuunaan osannut itse ajatella. 

Listasimme alle sellaisia lahjoja, jotka voivat toimia niille, joilla alkaa jo olla lahjojen hankkimisessa hieman kiire. 

1. Lahjakortti vaatekauppaan

Vaatteiden ostaminen toiselle voi olla vaikeaa, mutta ongelmaan on myös ratkaisu; lahjakorttien avulla lahjansaaja voi itse käydä valitsemassa lahjansa jälkikäteen. 

2. Hajuvesi

Valitse aina raikas ja keveä tuoksu, kun ostat lahjaksi toiselle. Anna lahjansaajalle myös kuitti, jotta hän voi halutessaan vaihtaa tuotteen. 

3. Koru tai kello

Korut ja kellot ovat varmoja lahjoja. Kerro myyjälle, millainen henkilö on kyseessä ja pohtikaa yhdessä, millainen lahja olisi paras. 

4. Vuodevaatteet

Vuodevaatteet ovat lahjaklassikko. Ne ovat aina tarpeellisia, mutta harva raaskii ostaa ainakaan laadukkaita petivaatteita itselleen. Varsinkin ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle, jolla on edessään muutto omilleen, ovat vuodevaatteet todella kätevä lahja. 

5. Hemmottelua

Monella valmistuneella kevät on ollut täynnä lopputöitä, ylioppilaskirjoituksia tai kenties jo uusiin kouluihin hakemista pääsykokeineen. Anna lahjaksi lahjakortti hemmotteluun, kuten kasvohoitoon tai hierontaan. Pieni luksus arjen keskellä piristää varmasti.

6. Kauneustuotteita

Ihanat rasvat, hyväntuoksuiset saippuat ja kauniissa purkeissa olevat kylpytuotteet ovat arjen piristäjiä, joihin moni ei raaski laittaa omaa rahaa. Kenties lahjansaaja arvostaisi huolella valittua, kookokselta tuoksuvaa vartalovoita - tai sitten mangolta vienosti tuoksuvaa vartalonkuorintavoidetta?

7. Urheiluvälineitä

Jos tiedät päivänsankarin nauttivan jostakin urheilulajista, miksi et ostaisi hänelle siihen sopivia varusteita tai välineitä? Myös urheiluvaatteet ovat monelle hyvä lahja. Muista kuitenkin etukäteen varmistaa läheisiltä, mitä lahjansaaja nimenomaisesti tarvitsisi ja minkä kokoisia vaatteita hän käyttää.

8. Kodintarvikkeet

Moni vastavalmistunut on vasta muuttamassa pois kotoa ja tuolloin esimerkiksi pienet kodintarvikkeet voivat olla kullanarvoisia. Esimerkiksi tehosekoitin smoothieiden tekoon, tai leivänpaahdin rentojen viikonloppuaamujen aamupalan tekemiseen miellyttäisi varmasti montaa juhlakalua. 

Kokosimme alle tuotteita, joita voit ostaa vastavalmistuneelle tai ylioppilaalle - tai miksei kesän muillekin juhlijoille!

1. Satiinipussilakanasetti Amalfi sopii sekä tytöille että pojille. Tarjous 34,95e, normaali 54,95e, on voimassa 8.6.2016 asti, Hemtex. 

2. DKNY:n naisten rannekello istuu tyylikkäälle naiselle, joka tietää, mitä tahtoo. 159e, Kultajousi. 

3. Piñita Colada Fresh Body Sorbet hemmottelee kesäihoa. Tuote sisältää muun muassa Karibian Antillesin alueelta käsinpoimituista kookoksista saatavaa kookosuutetta. 15e/200ml. The Body Shop. 

4. Cube-pöytävalaisinta saa niin mustalla kuin kullan- ja hopeanväriselläkin jalustalla ja sopii siksi niin kotoa muuttavan uuteen asuntoon kuin jo tyylistään varman aikuisenkin kotiin. 89,95e, Hemtex. 

5. Niin teho- kuin kuntoliikkujallekin sopii sykemittari, sillä se auttaa määrittelemään esimerkiksi sen, kuinka tehokas kulunut treeni oli. Polarin sykemittari mittaa muun muassa kalorinkulutuksen, 99,90e, Stadium. 

6. Proteiinivalmiste sopii urheilijalle ja lahja on sympaattisen näköinen, kun pussin ympärille sitoo kauniin lahjanarun. Life Sport Nutrition Wheyn makuina ovat suklaa, mansikka ja vanilja. 17,90e/800grammaa, Life.

7. Langaton kaiutin on täydellinen piristys kesän rantapäivään. 19,99e, H&M. 

8. Osa tanskalaisen Pernille Corydonin hopeakorujen tuotosta menee hyväntekeväisyyteen pakolaislasten hyväksi Tanskassa. Korvakorut 39e, Cafe Latte Lifestyle.

9. Aitohopeinen kaulakoru, jossa koristeena Swarovski Elements –syntymäkivi. Jokaisella kuukaudella on oma kivensä. 24,90e, Glitter. 

Kilpailut

Uusimmat