Vaihtelua hotelleille – 5 asiaa, jotka pitää tietää ennen hostelliyöpymistä

09.02.2014 10:15 - Linda Arponen

Hostelliyöpymistä ei tarvitse pelätä, varsinkin, jos tietää etukäteen mitä odottaa.

Varsinkin nuoremmat matkailijat viihtyvät hostelleissa, erityisesti niiden edullisien hintojen vuoksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivät muut kuin nuoret voisi hostelleissa yöpyä.

Mikäli mietit mahdollista hostelliyöpymistä, lue seuraava lista selvittääksesi, mikäli se todella sopii sinulle.

Asetelma: Monissa hostelleissa nukutaan makuusaleissa, joissa voi yöpyä montakin toisilleen tuntematonta vierasta kerrallaan. Sängyt ovat usein kerrossänkyjä ja myös kylpyhuone jaetaan toisten kanssa. Joissakin hostelleissa voi kuitenkin olla myös yksityishuoneita yhdellä tai kahdella sängyllä. Toisin sanoen useat hostellit tarjoavat erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua ja valita sen perusteella, mitä haluat ja kenen kanssa matkustat. Jos matkustat isolla porukalla, kannattaa harkita yhteisen makuusalin varaamista koko ryhmälle.

Tunnelma: Hostelleilla on maine hauskoina paikkoina. Ne kannustavat uusiin ihmisiin tutustumiseen ja niissä on usein kaikille yhteiset oleskeluhuoneet ja keittiöt. Jotkut hostellit järjestävät jopa ohjelmaa vierailleen.

Yöpyjät: Vaikka hostellit eivät ole aina täynnä nuoria, löydät niistä varmasti opiskelijoita ja reppureissaajia. Niissä yöpyy kuitenkin myös muunlaisia ihmisiä, kuten perheitä, työmatkalaisia ja aviopareja.

Palvelut: Koska hostellit ovat halvempi kuin hotellit, ei niissä yleensä ole saatavilla kaikkia samoja palveluja kuin hotelleissa. Usein hostelleissa ei esimerkiksi ole saatavilla langatonta verkkoyhteyttä, mutta pari yhteiskäytössä olevaa tietokonetta saattaa sen sijaan löytyä. Huoneen siivousta ei myöskään kannata odottaa. Monet hostellit ovat kuitenkin parantaneet palveluitaan ja saattavat tarjota esimerkiksi kaupunkikierroksia. Joistakin hostelleista voi löytyä jopa oma uima-allas ja ravintola.

Turvallisuus: Voi olla vaikea uskoa, mutta monet hostellit saattavat olla turvallisempia kuin hotellit. Tämä johtuu siitä, että muiden kuin hostellin yöpyjien on vaikea päästä liikuskelemaan hostellin sisälle. Monista hostelleista löytyy nykyään myös ilmaiset säilytyslokerot asiakkaiden käyttöön.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat