10 tapaa, joilla turistiluokan saa tuntumaan ykkösluokalta

16.05.2014 12:15 - Minna Talstila

Turistiluokassa lentäminen voi olla epämukavaa. Pienellä vaivalla ja rahalla saat kuitenkin parannettua oloasi huomattavasti. 

Muututko vihreäksi kateudesta ohittaessasi business-luokan ja sen suuret mukavat penkit? Haaveiletko kunnollisesta ruoasta ja viiden tähden palvelusta? Ei kannata lannistua, sillä ykkösluokan mukavuudet ovat saavutettavissa myös pienellä rahalla.

Lentojen hintavertailusivusto Scyscanner listaa 10 vinkkiä, joilla turistiluokan saa tuntumaan ykköluokalta. 

1. Hyvä matkatyyny

Tyynyyn kannattaa panostaa, sillä se voi parantaa lentämisen mukavuutta huomattavasti. Sen avulla nukkuu paremmin ja välttää niskakivut.

Lennoilla tarjottavat tyynyt on syytä unohtaa, sillä ne ovat usein ohuita ja menevät epämukavaan asentoon heti kun nukahdat. Ei myöskään kannata ottaa normaalia tyynyä, joka on lentämiseen liian suuri ja tilaa vievä. Sen sijaan tyynyn tulisi olla puhallettava. Tällainen vaihtoehto nimittäin säästää tilaa ja tukee hyvin niskaa. 

2. Puhallettava jalkatuki

Jalkojen kohottaminen auttaa säilyttämään niiden verenkierron. Tuen ansiosta jalat eivät myöskään turpoa niin helposti. Tämäkään matkatavara ei vie tyhjennettynä paljoa tilaa.

3. Etsi tyhjiä penkkejä ja vaihda paikkaa

Joskus koneessa voi olla vapaana jopa kolme vierekkäistä paikkaa. Kannattaa siis pitää silmät auki ja kysyä henkilökunnalta, voisiko omaa paikkaa vaihtaa. Kun ympärilläsi on enemmän tilaa, voit nostaa käsinojasi tai mahdollisesti maata penkkirivillä. 

4. Osta herkkuja lentokentältä

Jos lentokoneruoka ei ole koskaan maistunut sinulle, voit ostaa herkkuja lentokentältä. Suklaa ja muut pikkupurtavat piristävät varmasti lentoasi. 

5. Ääntä vaimentavat kuulokkeet tai korvatulpat

Itkevä lapsi, puhelias vieruskaveri tai moottorin ääni voivat kaikki estää sinua rentoutumasta lennon aikana. Siksi kannattaakin varustautua korvatulpilla, jotka hiljentävät kovat äänet. Myös kuulokkeet ovat hyvä vaihtoehto, sillä rauhoittava musiikki voi rentouttaa.

6. Valitse paikkasi huolella 

Jos sinun ei tarvitse käydä useita kertaa vessassa lennon aikana, kannattaa valita ikkunapaikka, jotta viereinen matkustaja ei koko aikaa ramppaisi ylitsesi. Jos taas itse olet se vessassa ramppaaja, on hyvä valita käytäväpaikka.

Hätäuloskäyntirivin paikat eivät välttämättä ole aina paras vaihtoehto. Niissä on kyllä enemmän jalkatilaa kuin muissa paikoissa, mutta penkkien nojia ei pysty nojaamaan taakse päin. Kannattaakin valita rivin takana oleva paikka, jolloin edessä oleva matkustaja ei pienennä tilaasi taakse päin nojaamalla.

7. Hyvät silmälaput

Muista varustautua silmälapuilla, jos haluat nukkua lennon aikana. Hyvät laput ovat hieman irrallaan silmistä, jolloin silmät voivat liikkua vapaasti REM-unen aikana. Tällöin nukut sikeämmin. 

8. Oma peitto

Lennolla voi helposti tulla kylmä ja peittoja ei välttämättä ole tarjolla. Toisaalta lennoilla tarjottavat peitot voivat olla liian ohuita. Tämän vuoksi on siis hyvä ottaa lennolle oma paksumpi peitto. 

9. Lentosukat

Joskus lennoilla tarjotaan sukkia, mutta ne ovat usein ohuita. Ota siis mukaan omat sukat, joilla voit kävellä mukavasti koneessa.

10. Hygieniatarvikkeet

Koneeseen saa ottaa monia hygieniatarvikkeita ja voiteita, joilla voi tehdä lennosta mukavammin. Kokeile esimerkiksi silmänympärysvoidetta, huulirasvaa, silmätippoja sekä hampaidenpesutarvikkeita. 

Kirjoitimme aikaisemmin myös lentopelosta ja sen selättämisestä. Lue vinkit pelon päihittämiseen täältä.

Lähde: Scyscanner

Kilpailut

Uusimmat