Helsinki nostettiin jälleen esille unohdettuna turistikohteena: "Kuin outo, humoristinen ystävä"

20.08.2015 19:15 - Eeva Rajala

Tuoreimman hehkutuksen mukaan Helsinki tarjoaa turisteille kokonaisen eurooppalaisen kokemuksen ravintoloineen ja puistoineen.

Muun muassa Lontoo, Barcelona ja Pariisi ovat jo tuttuja turisteille, jotka miettivät, mihin Euroopan kaupunkiin sitä lähtisi lomalle. Refinery29-sivusto halusi nostaa esille unohdettuja tai vielä löytämättömiä turistikaupunkeja Euroopassa.

Sivusto listaa 12 turisteille vielä tuntemattomaksi jäänyttä kaupunkia, ja listalla komeilee myös Helsinki.

"Tarjoaa kokonaisen eurooppalaisen kokemuksen"

"Jos Helsinki olisi ihminen, se olisi oudolla huumorintajulla varustettu siisti kaveri, jolla olisi rento näkemys elämään. Tämä pääkaupunki on yksi aliarvostetuimmista kohteista Euroopassa - ja se on hieno yhdistelmä saaria, vihreitä puistoja ja urbaania katukuvaa. Vaikkei kaupunki ole niin laaja kuin Euroopan muut pääkaupungit, se tarjoaa kokonaisen eurooppalaisen kokemuksen, johon kuuluvat eloisa yöelämä, mahtavat torit ja huimaavat määrät uusia ravintoloita ja kahviloita", sivulla kirjoitetaan.

Jutussa mainitaan, että erityisesti turistien kannattaa tutustua Punavuoreen, sillä rankan historian jälkeen alueella on tällä hetkellä kaupungin parhaat baarit, vintage-kaupat ja muut putiikit.

Aliarvostettu, mutta järkevästi hinnoiteltu

Vuoden alussa arvostettu Condé Nast Traveler -lehti listasi 15 parasta paikkaa ja kaupunkia, joihin kannattaisi tänä vuonna matkustaa. Kaupunkien joukossa on Helsinki, jonka kerrotaan jäävän valitettavan usein muun muassa Tukholman ja Kööpenhaminan varjoon.

"Suomen pääkaupunki on aliarvostettu ja järkevämmin hinnoiteltu", lehti kirjoittaa.

Lehden nettisivuilla mainittiin mahtava Helsingin tuomiokirkko, Temppeliaukion kirkko sekä Seurasaaren ulkomuseo. Sivuilla kerrotaan myös, ettei näyttävä muotoilu lopu kaupungista kesken. Maininnan saavat myös suomalaiset karjalanpiirakat ja vuoden 1952 kesäolympialaisten kunniaksi valmistettu lonkero.

Helsingin lisäksi Refinery29-sivusto neuvoo turisteja matkaamaan Latvian Riikaan, Saksan Stuttgartiin, Romanian Timișoaraan, Kroatian Rovinjiin, Slovenian Ljubljanaan, Tshekin Český Krumloviin, Espanjan Menorcaan, Ranskan Reimsiin, Italian Stresaan, Hollannin Utrechtiin ja Unkarin Budapestiin.


Lue myös: Helsinki on Euroopan toiseksi paras kaupunki asua - arvaatko listan ykkösen?

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat