Matkusta ilman stressiä - 6 vinkkiä

12.05.2014 17:15 - Heli Thoren

Matkasta nauttii enemmän, kun ei tarvitse murehtia. Ota muutamasta neuvosta vaarin ja reissaat stressittä.

1. Pakkaa kevyesti

Pyri miettimään etukäteen asusi loman varalle ja ota vain muutama varavaate mukaan. Kevyesti pakkaaminen tekee reissusta paljon mukavamman ja helpomman. Vaikka saisitkin rahdattua laukkusi lentokentällä oikeaan paikkaan, saatat olla suuren kapsekin kanssa ongelmissa taas hotellilla.

Suurin osa pakkaa matkalle liikaa mukaan. Vaikka pakatessa saattaisitkin miettiä, että ennemmin liikaa kuin liian vähän, käytännössä painava laukku on hankala. Muista myös, että pesulapalvelun käyttö on mahdollista matkallakin.

2. Pakkaa oikeat asiat

Laske, kuinka monta vaatekappaletta tarvitset mukaasi. Laske päivät ja mieti, onko sinulla iltamenoja, joihin tarvitset siistimpää päällepantavaa. Pakkaa muuntautumiskykyisiä vaatteita. Moni rantamekkokin voi sopia iltamenoon oikeiden korujen ja korkokenkien kanssa.

3. Pakkaa välipalaa

Mikään ei ole niin kurjaa kuin odotella myöhässä olevaa konetta kentällä, jossa kahvilat ovat jo menneet kiinni. Pakkaa mukaan mieleisiäsi pähkinöitä, makeisia, kuivattuja hedelmiä... Kiität itseäsi moneen kertaan, kun purtavalle tulee tarvetta.

4. Jätä korut kotiin

Älä ota kalliita koruja ja kelloja matkalle mukaan. Näin et joudu pelkäämään unohtuiko jotain altaalle tai hotellin lavuaarin reunalle. Jos ilman koruja olo tuntuu alastomalta, ota edullisia "lomakoruja" korvaamaan arvokkaampia helyjä. Myös esimerkiksi timanttivihkisormuksen tilalla voit pitää edullista hopeasormusta loman ajan.

5. Muista juoda

Heti kun olet päässyt läpi turvatarkastuksen, osta pullo vettä. Muista juoda runsaasti, koska reissatessa nestehukka uhkaa helposti, ja juomalla voit helposti pitää hyvästä olosta huolta. Juo myös koneessa runsaasti. Näin iho ja limakalvot eivät pääse koneen ilmassa kuivumaan. Myös reissupäänsärky pysyy paremmin loitolla, kun kuljet vesipullo kourassa.

6. Hanki vakuutus

Matkavakuutus kannattaa hankkia juuri siksi, ettei reissussa tarvitsi huolehtia turhaan. Hyvä vakuutus kattaa lääkärikäynnit, jos niille on tarvetta, etkä jää yksin, jos varas iskee. Vakuutus antaa mielenrauhan matkustajalle.


Lähdössä New Yorkiin? Lue parhaat vinkit täällä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat