Katso maailman kuuluisimpien patsaiden TOP5 - arvaatko, mitkä nähtävyydet ovat päässeet mukaan?

17.05.2015 10:15 - Senni Loikala

Kokosimme yhteen maailman viisi kuuluisinta patsasta. Vapaudenpatsaan lisäksi kärjessä on neljä muuta kiinnostavaa nähtävyyttä.

Jos olet reissussa Italiassa, Ranskassa tai Yhdysvalloissa, niin kannattaa sinun poiketa katsomaan maailman kuuluisimpia patsaita:

5. Daavid

Sijainti: Accademia di belle arti di Firenzen galleria Firenzessä, Italiassa

Erikoinen fakta: Kuvanveistäjä ja taidemaalari Michelangelon 1500-luvun alussa valmistamalla Daavid-veistoksella on myös esinahka. Raamatun Daavid oli juutalainen ja näin ollen luultavasti ympärileikattu.

4.Lincolnin patsas

Sijainti: Washington D.C.:ssä, Yhdysvalloissa

Erikoinen fakta: Yhdysvaltojen 16. presidentin Abraham Lincolnin kunniaksi pystytetty patsas osoittautui ongelmalliseksi valaisutuksen kannalta valmistumisvuonnaan 1920. Suunnittelija luuli, että luonnonvalo riittäisi valaisemaan patsaan. Niin ei kuitenkaan käynyt ja vääränlainen valo sai aikaan sen, että arvokkaan ilmeen sijaan näytti siltä, että presidentti katsoisi tyhjin silmin eteenpäin ja valo korosti vain hänen sääriään.

3. Daavidin patsas

Sijainti: Bargellon palatsi Firenzessä, Italiassa

Erikoinen fakta: Koska pronssinen patsas kuvaa nuorta alastonta miestä, aiheutti se valmistumisaikanaan sensaation. 1440-luvulla, jolloin patsas mitä ilmeisemmin on tehty, ei oltu vielä totuttu alastomiin patsaisiin.

2. Milon Venus

Sijainti: Louvren taidemuseo Pariisissa, Ranskassa

Erikoinen fakta: Feministien aktivistiryhmä valtasi Louvren museon mielenosoituksena Tunisiassa tapahtuneen ja maailmaa kohauttaneen raiskaustapauksen seurauksena vuonna 2012. Rinnat paljaana olleet aktivistinaiset nostivat kätensä ylös 130 ja 100 ennen ajanlaskun alkua veistetyn Milon Venus -patsaan edessä kerätäkseen huomiota sille, että raiskaukset täytyy saada loppumaan.

1. Vapaudenpatsas

Sijainti: Liberty Islandin saarella New Yorkissa, Yhdysvalloissa

Erikoinen fakta: Kovassa tuulessa patsas voi heilua jopa seitsemän senttiä, kun taas soihtu voi heilua peräti 12 senttiä. Lisää kiinnostavia faktoja vuonna 1886 valmistuneesta Vapaudenpatsaasta pääset lukemaan täältä.

Lisää kuuluisia patsaita pääset ihastelemaan täältä.

Lähde: Top10Zen

Kilpailut

Uusimmat