Yllättävä tulos: Nämä ovat hotellihuoneiden likaisimmat kohdat

20.06.2012 12:45 - Eeva Rajala

Moni varmasti tänäkin kesänä viettää jonkun aikaa hotellihuoneessa esimerkiksi ulkomaanmatkan aikana. Saatat yllättyä, miten likaisia hotellihuoneet todellisuudessa ovat – kaikesta siivoamisesta huolimatta.

Discoveryn mukaan hotellinsiivoja viettää yhdessä hotellihuoneessa puolituntia aikaa siivoamiseen. Eniten bakteereja ja likaa löytyy siivoojien siivouskärryistä - mopista ja pesusienestä. Bakteerin leviävät huoneesta toiseen juuri näiden siivoustarvikkeiden kautta.

Houstonin yliopiston tutkijat ottivat bakteerinäytteitä lukuisista eri kohdista hotellihuoneista ympäri Yhdysvaltoja. Mikäli haluat olla mahdollisimman kaukana bakteeripesäkkeistä hotellihuoneessa, kannattaa välttää television tai valojen päälle laittamista. Television kaukosäätimen lisäksi yöpöydän pöytälampun katkaisija osoittautui suureksi bakteeripesäksi. Tutkijat olivat tästä yllättyneitä, sillä olivat varmoja vessanpytyn tai kylpyhuoneen lavuaarin olevan likaisempi.

Vaikka hotellihuoneiden ei tarvitsekaan olla steriileitä ja valmiita kriittiseen leikkaukseen, on tutkija Jay Nealin mukaan hotellihuoneiden siivoamisessa paljon parantamisen varaa. Hotellihuoneen kaukosäädin saattaa olla täynnä bakteereja, mutta niin on sinun kotonakin oleva kaukosäädin. Tosin hotellihuoneessa bakteerit voivat olla hyvinkin tuntemattomia.

Tutkimuksen päätoteuttaja, yliopisto-opiskelija Katie Kirsh on samoilla linjoilla. Mikäli hotellin siivoojat ymmärtäisivät paremmin hotellihuoneiden bakteeripesäkkeet, olisivat huoneet puhtaampia.

Hotellihuoneista vähiten bakteereja löytyi sängynpäädyistä, verhotangoista ja kylpyhuoneen ovenkahvoista. Yleisesti ottaen bakteerimäärät hotellihuoneissa olivat 2 - 10 kertaa korkeammat kuin sairaaloiden hyväksytyt bakteerimäärät.

Bakteereita on kaikkialla, eikä niiden olemassaolo välttämättä vielä takaa ihmisen sairastumista. Tosin se tekee siitä todennäköisempää.

Lähde: Discovery

Kilpailut

Uusimmat