Matkailu tekee ihmisestä paremman - yhdeksän erinomaista syytä lähteä reissuun

07.12.2013 14:15 - Katariina Näreaho

Sen lisäksi, että matkailu avartaa, on sillä lukuisia muita hyviä vaikutuksia ihmiseen itseensä.

Matkailu tekee ihmisestä...

Sosiaalisemman

Etenkin yksin matkustavilla sosiaaliset taidot karttuvat paljon. Reissun päällä on nimittäin tasan kaksi vaihtoehtoa: joko avaat suusi ja tutustut uusiin ihmisiin tai olet hiljaa ja vietät matkasi yksin. Mitä enemmän uskallat puhua tuntemattomien kanssa, sen paremmaksi sosiaaliset taitosi kehittyvät ja sitä enemmän saat ystäviä.

Suulaamman

Sen lisäksi, että kynnys puhua tuntemattomille madaltuu, tekee matkailu monen keskustelutaidoista paremmat. Alkuun moni miettii, mistä tuntemattoman henkilön kanssa voi puhua, mutta kun kilometrejä ja kohtaamisia on kertynyt tarpeeksi, alkaa juttu luistamaan.

Itsevarmemman

Jo pelkästään se, että uskaltautuu lähtemään matkalle - varsinkin jos reissuun lähtee yksin - saa itsetunnon kohenemaan. Ihminen on ylittänyt itsensä ja uskaltanut tehdä asioita, joista moni vain haaveilee. Matkan aikana koetut vastoinkäymiset ja kokemukset tekevät jokaisesta rohkeamman ja itsevarmemman.

Sopeutuvamman

Matkaillessa tilanteet ja olosuhteet saattavat muuttua hyvinkin äkillisesti. Silloin ihmisen on vain pakko sopeutua. Kohdemaan kulttuuri, ihmiset ja käyttäytymismallit voivat poiketa suuresti oman kotimaan tavoista. Eteen tulee erilaisia vastoinkäymisiä: myöhästyneitä lentoja, kielimuureja ja sairaustapauksia, joista on vain selvittävä. Jatkuva muutos tekee ihmisestä sopeutuvamman. Ongelmat otetaan vastaan rennoin mielin, eikä ärräpäitäkään enää päästellä yhtä paljon.

Seikkailunhaluisemman

Nälkä kasvaa syödessä, sanotaan. Tämä pätee myös matkailussa. Mitä enemmän ihminen kokee, sitä uteliaammaksi hän tulee. Uudet seikkailut odottavat, eikä niitä malttaisi jättää kokematta. Kun poistuu mukavuusalueelta, tapahtuu ihmeitä.

Rennomman

Kaikki koetut vastoinkäymiset ja ongelmatilanteet kasvattavat jokaista ihmisenä. Ongelmanratkaisukyky kehittyy ja inhottavimmatkin vastoinkäymiset oppii ottamaan rennommin vastaan. Asioilla on tapan järjestyä, miksi murehtia turhia?

Seksikkäämmän

Stressi vanhentaa, mutta siihen löytyy lääke: Matkailu. Se jos mikä vapauttaa stressiä. Reissuilta palatessa ihminen on entistä rennompi, iloisempi,  vapautuneempi ja itsevarmempi, mikä puolestaan saa jokaisen näyttämään hyvältä.

Fiksumman

Matkaillessa ihminen oppii paljon! Eri maiden historia, kulttuuri, ihmiset, ruoka, ja kieli tulevat tutuiksi - ellet sitten istu koko reissuasi altaan reunalla drinkki kädessä. Myö sosiaaliset taidot ja ihmistuntemus kehittyvät. Näitä asioita ei opi kirjoja lukemalla.

Elämäntavoilta vaatimattomamman

Ihminen pärjää yllättävän vähällä. Etenkin budjettimatkaajille tämä tulee tutuksi. Kaikki, mikä mahtuu rinkkaan, riittää. Mainostajien kauppojen tyrkyttämät huipputekniset tuotteet ja muu krääsä on lopulta täysin tarpeetonta.

Onnellisemman

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet, kokemukset ja kohtaamiset tekevät ihmisestä onnellisemman. Mitä enemmän opit maailmasta, ihmisistä ja itsestäsi, sen onnellisempi olet. Onnea ei voi ostaa, se saadaan ja koetaan, ja juuri sitä matkailu on.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat