Matkailun ei tarvitse olla kallista - 5 hauskaa ideaa säästömatkailuun pienellä budjetilla

03.09.2014 12:35 - Susanna Karttunen

Matkaillessa voi tunnetusti kokea unohtumattomia asioita ja oppia uutta vieraista kulttuureista. Reissuun voi myös lähteä pienellä kassalla, jos perinteiset hotellilomat eivät sovi budjettiin.

Matkustelu voi tulla pahimmillaan hyvinkin kalliiksi. Onneksi on olemassa keinoja, joiden avulla voit karsia kustannuksia huomattavasti. Learnist-sivusto listasi parhaat vinkit.

Kodinvaihto

Jos olet nähnyt Cameron Diazin ja Kate Winsletin tähdittämän elokuvan The Holiday, tiedät mistä kodinvaihdossa on kyse. Kodinvaihtoon osallistuaksesi tarvitset oman asunnon lisäksi suuren määrän luottamusta vaihtoasukasta kohtaan.

Ideana on, että tuntemattomat muuttavat toistensa koteihin sovituksi ajaksi. Tällä tavoin sinun ei tarvitse maksaa majoituksesta. Palvelua tarjoavat nettisivut tosin pyytävät usein rekisteröintimaksun, jolla pyritään pitämään epäluotettavat yksilöt loitolla.

Talon vahtiminen

Tämä ilmainen majoitusvaihtoehto on varsin houkutteleva. Saat tutustua uuteen kaupunkiin, eikä sinun tarvitse maksaa hotellista. Talovahdin työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi kasvien kastelu, koiran ulkoiluttaminen ja muiden pienten kotitöiden hoitaminen asunnon oikeiden omistajien ollessa vaikkapa reissussa.

Auton lainaaminen

Ulkomailta Suomeenkin rantautuneessa ilmiössä toisilleen tuntemattomat ihmiset lainailevat autojaan bensamaksua vastaan. Tämä on halvempaa kuin auton vuokraaminen. Jos olet lähdössä roadtripille Yhdysvaltoihin, kannattaakin harkita tätä vaihtoehtoa.

Englannin opettaminen ulkomailla

Jos englanninkielen taitosi on hyvä, opettaminen voi olla yksi hyvä tapa päästä ilmaiseksi maailmalle. Kehitysmaissa tämän tärkeän kielen lapsille opettaminen on erittäin palkitsevaa. Suurin osa kuluistasi katetaan ja monet koulut maksavat myös palkkaa työstä.

Lentoemäntänä työskentely

Lentoemäntänä työskentely on yksi parhaista tavoista päästä näkemään maailmaa. Tässä työssä saat viettää, aikatauluista riippuen, aikaa vieraissa kaupungeissa. Lentoemäntä saa myös hyvät alennukset vapaa-ajan lennoistaan.

Uutisoimme aiemmin syistä, miksi reissaamaan maailmalla on hyvä idea. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Learnist

Kilpailut

Uusimmat