Matkavinkki leffafaneille: Yövy elokuvista tutuissa hotelleissa

23.10.2014 14:05 - Susanna Karttunen

Lomamatkaansa saa varmasti lisää glamouria, kun valitsee yöpymispaikakseen lempielokuvastaan tutun hotellin. Esimerkiksi Notting Hill -leffasta tuttu The Rizz löytyy Lontoosta.

Yahoo! Travel kokosi listan hotelleista, joita on käytetty elokuvien kuvauspaikkoina. Mikäli budjetti ei riitä hotellissa yöpymiseen, kannattaa niitä ainakin käydä ihastelemassa ulkopuolelta, jos kyseiseen kaupunkiin reissulle sattuu.

Kauhea kankkunen 2
The Lebua, State Tower
Bangkok

Hotellin terassilla kuvattiin elokuvan yksi keskeisimmistä kohtauksista. Kuvaustiimi myös yöpyi kyseisessä hotellissa elokuvan kuvausten ajan.

Lost In Translation
Park Hyatt Tokyo
Tokio

Kyseinen hotelli oli keskeisessä osassa Scarlett Johanssonin ja Bill Murrayn tähdittämässä elokuvassa. Siksi ympäri hotellia on mahdollista löytää tuttuja huoneita.

Notting Hill
The Ritz London
Lontoo

Notting Hill -elokuvassa Julia Robertsin roolihahmo Anna Scott yöpyy The Ritzissä. Roberts ja hänen vastanäyttelijänsä Hugh Grant asuivat hotellissa kuvausten ajan.

Pretty Woman
Beverly Wilshire Hotel
Beverly Hills, Kalifornia

Tämän toisen Julia Robertsin tähdittämän elokuvan keskeisenä tapahtumapaikkana toimi kalifornialainen hienostohotelli Beverly Wilshire. Hotelli tarjoaa tänä päivänä Pretty Woman for a Day -pakettia, johon kuuluu yöpyminen elokuvassa nähtävässä huoneessa sekä esimerkiksi shoppailemista Rodeo Drivella.

Yksin kotona 2, Morsianten sota, Uneton Seattlessa jne.
The Plaza
New York City

The Plaza on tuttu monesta elokuvasta ja televisiosarjasta. Luksushotelli on rikkaiden ja julkkisten suosiosta, joten tuttuihin kasvoihin voi hyvinkin törmätä myös omalla reissullaan.

Hohto
The Timberline Lodge
Mt. Hood, Oregon

Klassikkoelokuvan ulkokohtaukset kuvattiin Yhdysvaltain Oregonissa sijaitsevassa The Timberline Lodgessa. Moni kauhuleffan ystävä valitseekin tämän talon majapaikakseen.

Lisää leffoista tuttuja hotelleja löydät täältä.

Lähde: Yahoo Travel

Kilpailut

Uusimmat