Kuva: Fotolia

Mitkä asiat 20-30 -vuotiaille ovat elämässä tärkeimpiä? Matkustaminen kärjessä

14.11.2016 18:15 - Senja Rapila

Uudessa tutkimuksessa tutkittiin amerikkalaisten, kiinalaisten sekä brittien matkailutottumuksia ja pääteltiin, että matkustus on tällä hetkellä tärkeämpää milleniaaleille kuin oman kodin ostaminen.

Uuden tutkimuksen mukaan milleniaalit pitävät matkustelua huomattavasti tärkeämpänä kuin omaan kotiin säästämistä tai asuntolainojen maksua. Milleniaalit ovat sukupolvi, joka on syntynyt 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä.

Tutkimuksessa tutkittiin 18-35-vuotiaiden amerikkalaisten, englantilaisten sekä kiinalaisten matkailutottumuksia ja niiden perusteella pääteltiin, että matkailun tärkeys on kotimaasta riippumatta hyvin tärkeää milleniaaleille.

Amerikkalaiset suosivat säästämistä, kiinalaisille matkailu tärkeä osa identiteettiä

Tutkimuksessa selvisi, että brittinuoret pitivät matkustelua tärkeämpänä prioriteettina seuraavan viiden vuoden ajan, eivätkä he halunneet sijoittaa vielä omaan kotiin eikä autoon. He eivät myöskään halunneet ottaa vielä lainaa kontoilleen, joka rasittaisi matkustelua. Britit pitivät kuitenkin säästämistä vain hieman tärkeämpänä kuin matkustelua.

Nuorille amerikkalaisille puolestaan säästäminen oli ykkösprioriteettina, mutta matkustelu tuli kovana kakkosena perässä.

Kiinalaiset poikkesivat tutkimuksessa runsaasti briteistä ja amerikkalaisista. He pitivät matkailua vielä tärkeämpänä kuin säästämistä tai oman kodin ostamista. Tutkimuksessa selvisi, että 93 prosenttia kiinalaisista tutkimukseen osallistuneista henkilöistä pitivät matkustelua tärkeänä osana omaa identiteettiään. 

Vaikka tutkimuksessa selvitettiinkin vain amerikkalaisten, brittien sekä kiinalaisten matkailutottumuksia, koskevat tämän tutkimuksen havainnot todennäköisesti tällä hetkellä koko maailmaa. Muun muassa Instagram on nykypäivänä täynnä erilaisia matkailukuvia, kun retkeilystä ja kulttuurien kokemisesta on tullut osa nuoruuden normeja.

Lähde: Telegraph

Lue myös: Katso, oletko asumistottumuksiltasi milleniaali

Lue myös: Lonely Planet listasi parhaimmat matkakohteet - Suomi sijalla 3

Lue myös: Maailman lyhyin lentoreitti avattiin - lentoaika alle 10 minuuttia

Kilpailut

Uusimmat