Kuva: Fotolia

Oletko lähdössä lomalle ystäväsi kanssa? 6 piirrettä tekee sinusta täydellisen matkakumppanin

31.07.2016 15:15 - Tiina Svensk

Yhdessä matkustaminen on mahtavaa, kunhan molemmat ovat valmiita joustamaan.

Ajatus yhdessä matkustamisesta voi kuulostaa hyvältä, mutta tietyt asiat voivat tehdä kaverin kanssa reissaamisesta myös tuskallista, muistuttaa Elite Daily. Etenkin, jos päänvaivan aiheuttaja olet sinä itse! Jos olet suunnittelemassa lomaa kaveriporukalla tai oman rakkaasi kanssa, kannattaa muistaa, että täydellisen matkakumppanin piirteet lisäävät loman onnistumisen mahdollisuuksia huomattavasti:

1. Et valita kaikesta

Haluaisitko itse matkustaa henkilön kanssa, joka valittaisi jatkuvasti kaikesta? Totta kai haasteiden tullessa vastaan on täysin normaalia ilmaista oma harmituksensa, mutta muista, että jatkuva negatiivisuus pilaa tunnelman - aivan kaikilta.

2. Älä vertaile

Oletko kokenut matkustaja, ja nähnyt jo monia eri lomakohteita? Älä silti sorru vertailemaan kahta eri maata tai kaupunkia keskenään, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Avarra sen sijaan ajatteluasi ja mieti, mitä kaikkea uutta ja erilaista voit kokea uudessa kohteessa?

Vertailu ärsyttää myös matkakumppaneitasi. He tuskin haluavat kuulla, miten asiat olivat vuodentakaisella reissullasi paremmin. He haluavat keskittyä nauttimaan lomasta, joka on parhaillaan menossa. 

3. Annat toisten kokea asiat omalla tavallaan

Hyvä matkaseuralainen antaa toisten kokea uudet asiat omalla tavallaan. Älä siis tuomitse toista siitä, että hän haluaa nähdä kaikki turistikohteet tai viettää koko päivän altaalla. Muista, että voitte tehdä asioita lomallanne myös erikseen.

4. Annat mielipiteesi tarvittaessa

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin omien mielipiteidensä esiin tuominen joka tilanteessa. Mutta kun tilanne niin vaatii, on tärkeää, että kerrot mitä mieltä olet. Jos suunnittelette yhteisiä tapoja viettää iltaa, kerro ajatuksistasi rehellisesti.

Oma mielipide kannattaa ilmoittaa ääneen myös, jos koet sen auttavan yhteisen reissunne päämäärien saavuttamista. Jatkuvasta kuittailusta ei kuitenkaan pidä kukaan.

5. Olet erikoistunut

Oletko loistava löytämään parhaimmat ravintolat ja baarit vai opitko julkisen liikenteen käyttämisen hetkessä? Loistavaa, sillä kaikki erikoistaidot tekevät sinusta mitä mahtavimman matkakumppanin.

Ota oma erikoisalasi haltuun, ja anna kaverisi huolehtia jostain, missä hän on hyvä. Jos matkustatte porukalla, on huomattavasti helpompaa, että jokainen osaa tehdä jotain ryhmän hyväksi.

6. Olet itsenäinen

Vieraassa paikassa on tärkeää, että tiedät, miten pidät itsestäsi huolta. On tärkeää, että osaat toimia uusissa ja vieraissa tilanteissa - etenkin, jos matkustat seurassa, joka ei ole käynyt usein ulkomailla. Itsenäisyyden ansiosta sinä osaat toimia, vaikka epämieluisia yllätyksiä tulisi vastaan.

Lue myös: Karttatatuoinnit sopivat matkustamista rakastavalle - katso inspiroivat kuvat!

Lue myös: Matkustaminen kannattaa - 10 syytä lentää kauas pois edes kerran vuodessa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat